Lassan már ott tartunk, hogy minden hétre jut egy Hyundai Genesis koncepció. A koreai gyártó nem bízza a véletlenre megjelenését az idei SEMA Show-n, az új típusból három kupé és három szedán kerül majd kiállításra. A DUB Edition mellett az RKSport csapata felelős a második négyajtós változatért, mely minden téren igencsak ígéretesnek tűnik.

Az egyelőre csak photoshop formátumban létező RKSport Genesis legfeltűnőbb momentuma a Platinum Silver fényezés lesz, ami jól kiemeli majd a kasznin történt változtatásokat. Komplett, átdolgozott lökhárítók, küszöb-garnitúra, kiömlővel tarkított motorháztető, hátul pedig két légterelő elem gondoskodik a megfelelő aerodinamikai jellemzőkről, némi karbon díszítéssel fűszerezve. A kerékjárati ívek alá a TSW túlméretezett garnitúráját tervezték be, melyek Eibach rugók segítségével kerülnek egészségtelen közelségbe a sárvédőkkel. Ha pedig már a futóműről esik szó, nem elhanyagolhatók a Baer jókora fékei sem, melyek vörös színben ragyogva villannak elő a méretes küllők mögül.

Mire fel ez a sportos készültség – kérdezhetnénk fennhangon – a válasz azonban meglepően kimerül a K&N légszűrő szettjében, valamint a Magnaflow kipufogórendszerében. Legalábbis egyelőre, ugyanis azt beszélik, maga a gyártó, egészen pontosan annak michigani fejlesztőcsapata készül valami finomsággal a 4.6 literes V8-as aggregáthoz, mely akár egy jövőbeni „erősebb verzió” prototípusa is lehet. A titkolózás mindenesetre nagy, okosabbak pedig már csak a SEMA Show-n leszünk ez ügyben.