A luxusautó tuningjairól méltán híres német Mansory műhely több munkájáról is olvashattatok már oldalunkon. Tuningoltak már többek között Aston Martint, Ferrarit, és Mercedest, de emellett nem kímélték más prémium márkák, mint például a Bentley vagy a Rolls-Royce különböző típusait sem.

A vezetőség úgy döntött, hogy a Porschék sem maradhatnak ki a repertoárból. Na de mivel nem olyan egyszerű egy eddigiektől teljesen eltérő márkára ráállni, rengetek időt és fáradságot megspórolva egyszerűen felvásárolták a Rinspeed Porsche tuninggal foglalkozó szárnyát és átnevezték Mansory AG-re. A svájci cég természetesen tovább ontja a jobbnál-jobb tuning különlegességeket, de a jövőben a Porsche részleg teljes egészében a Mansoryhoz tartozik.

A gazdasági világválság következtében egyre-másra hallani nagy tuningcégek és akár autógyárak tulajdonoscseréiről, vegyük csak például a Saleen eladását. Ez esetben vélhetően nem kényszer-értékesítésről van szó, ettől függetlenül a svájci Porschék ideje lejárt - a Rinspeed kapuin belül legalábbis.