Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Május második szombatján, Hatvan városának központi parkja adott ismét otthont az évente szokásos tuning fesztiválnak, mely a város önkormányzata, valamint a Mastercar Audio csapatának köszönhetően vonzotta ismét autók százait a helyszínre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény a tavalyihoz hasonlóan nem csupán az autókról szólt, hanem igazi május 1. utáni majális is volt egyben: számos programmal, a kicsik számára vidámparkkal a nagyok részére pedig esti bulival kecsegtetett. A rendezvény nagyszínpadán a helyi táncos és sport bemutatók, valamint divatbemutató mellett több ismert énekes is fellépett, így a Unique, Ganxta Zolee, valamint Dopeman is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autós vonalnál maradva, a már megszokottnak mondható autó szépségverseny, a Magyar Decibel Kupa hangnyomásverseny soron következő fordulója, valamint kipufogó DB mérés, új elemként pedig színvonalas Lowrider bemutató várta a tunereket. Nem maradt el idén sem a rendezvényt nyitó autós felvonulás, melyet követően csaknem színültig sikerült tölteni a helyszínül szolgáló zöld területet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autók legnagyobb részét a meghívott vasak, valamint magán építők autói tették ki, de több céges demóautót, valamint amerikai szörnyeteget is megtekinthettünk kint. Nagy erőbedobással képviselte magát a Cult-Hungarian csapata, és örömmel fedeztük fel kint az RS-Tuning két aktuális autóját is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szépségversenyen csaknem 70 autó indult, így a zsűrizés sem volt egy leányálom – ennyi autóra pedig ezúttal sem bizonyult teljes mértékben elégnek a két kategória 3-3 kupája – jövőre remélhetőleg ezen a téren már várható változás a szervezők részéről. Egyéb negatívumot azonban keresve sem tudnék felidézni: ahogy eddig mindig, most is jól szervezetten, utánozhatatlan hangulatban telt el a nap, köszönhető ez nagy részben a polgármesteri hivatal szervezési osztályának főosztályvezető-helyettesének, Palásthy Pálnak is, aki a rendezői munka mellett az esemény speakere is volt egyben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Amiért pedig még szívünk csücske Hatvan, eddigi életünk során talán egyedül itt találkozhattunk önkormányzatilag támogatott tuning rendezvénnyel, jó látni ezt a hozzáállást, az összefogást akár a „hivatal” akár a szervek részéről, ahogyan egy város áll teljes mellbedobással a „jó ügy” mellett.

Hát igen, van ilyen is.