Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Október utolsó teljes értékű hétvégéjén került sor az idei évad legnagyobb lengyel tuning megmozdulására, MTM Moto Show néven, a fővárosban, Varsóban. Mint az bizonyára már senki számára nem ismeretlen, a kiállításra ismét csapatostul érkeztünk: összesen hat autóval képviseltettük hazánkat kint, ezúttal sem kevés sikerrel!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ha össze kellene hasonlítani valamivel a lengyelek rendezvényét, legfőképp a Tuning Salon Brno jutna először eszembe. Bár méreteiben jelenleg nagyjából a feléről beszélünk, felhozatal szintjén ugyanolyan, rendkívül színes forgatagot találtuk kint, mint Brnóban, annyi különbséggel, hogy láthatóan a VW konszern kultusza itt azért valamivel erősebb, mint a cseheknél. A kiállított vasak túlnyomó többségére egyáltalán nem lehetett panasz, nagyon szép palettát válogattak össze a jórészt hazai autókból álló mezőnybe. Mindez persze nem volt véletlen, hiszen a rendezvény az éves Show and Shine és dB Drag megmérettetések záró akkordját is jelentette, így a top tunereknek – mondhatni – kötelező volt a részvétel. Az átépített egyéni gépek mellett versenyautók, amerikai szörnyetegek és kamionok is kiállításra kerültek, de láthattunk kint több Skyline-t is, valamint Nissan GT-R-t, és kiállításra került nem kevés Caterham is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Hasonlóan a csehekhez, itt is kiemelt hangsúlyt kaptak az autók köré helyezett dekorációk. Rengeteg ötletesebbnél-ötletesebb körítést láthattunk kint, a kalóz feelingtől kezdve, a Manhattani fényűzésen keresztül az igazán Rat feelinget képviselő szalmás megjelenésig: láthatóan nagyon sokan készültek a megfelelő tálalásra. Mutatja ezt az is, hogy akárcsak Brnoban, itt sem kevesen jelmezekbe beöltözve flangáltak a kocsijuk közül. Mindez egyébként remek alaphangulatot ad az egész bulinak, az átépített autók mellett szinte kisebb ünnepségként élhetők meg ezek az események. Ugyanez a felkészülés látszott egyébként a cégeknél is: bár nem sok tuning cég volt kint, de standok terén azért mindegyikük kitett magáért. Annyi biztos, hogy ezen a téren többet kaptunk, mint a német kiállításokon, és jövőre megpróbáljuk mi is kicsit átvenni ezt a vonalat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem volt hiány autóhifiben sem, a db Drag döntőjére való tekintettel számos versenyző gyűlt össze az egyik sarokban, komolyabban pedig a Kicx, a Blaupunkt és a Clarion márkákat vonultatták fel a helyi importőrök. Az autós témakör mellett számos lifestyle termék is bemutatásra került, kezdve a ruházkodástól, az Xbox 360 sarkon keresztül az airsoft lövészetig, vagy a Rossmann hatalmas standjáig. Szintén itt került sor az év egyik legnagyobb rádió távirányítású autós versenyére is, melyet láthatóan igen komolyan vesznek odakint, hiszen a nevezők száma óriási volt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok terén sem érhette szó a ház elejét. A rendezvény központi színpadán folyamatosan történt valami, a bemutatókon és koncerteken túl szépségversenyre is sor került a rendezvény hoszteszei között. Lengyelország történetében itt lépett fel először a FUEL Girls csapata, bár a Car Catwalk Stage nélkül, de hasonlóan forró hangulatban. Itt találkozhattunk először a lánycsapat új tagjával is, egy barna bőrű, vörös szépség személyében: menedzserük, Richie elmondása szerint ő rendelkezik London legjobb fenekével (best ass in London) – így összehasonlítási alapok nélkül is, egyetértettünk. A színpad mellett láthattunk lowrider bemutatót, több interjút az autók tulajdonosaival, a bemutatók között volt élő karbon fóliázás, valamint számos vetélkedőre is sor került. Végül pedig ne feledjük a magyar csapat performanszát sem, mely az autók nyitvatartási időben történő szerelésével néha már az Overhaulin’ szintjét kezdte megütni :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Amire szintén nem lehetett panasz, azt a fehérnép terén kell keresni. Alapvetően kijelenthető, hogy Lengyelorszégban rossz nő egészen egyszerűen nincs, vagy pedig legalábbis keresgélni kell. Már a látogatók terén sem volt egyszerű a helyzet, de azzal a hoszteszgárdával, amit össze sikerült válogatni a rendezvényre, azt hiszem még az ezen a téren legjobbnak titulált cseh shown-n is messze sikerült túltenni. A külcsín pedig nem minden: a lányok mind emellett nagyon kedvesek voltak, az pedig látszott, hogy a szervezők különösen ügyeltek a megfelelő pozícionálásra is. Míg más rendezvényeken a csajok többnyire csak céltalanul kóborolnak mindenfelé, itt, ha bárhol bármi történés volt, kivétel nélkül mindig ott voltak pózolni ők is, az eseményeket jelenlétükkel is megfűszerezendő. Arra pedig már most fel lehet készülni, hogy ismét lesz kizárólag a csajokra fókuszáló galéria, természetesen Corri jóvoltából ;)

Szombat esti lengyel gyorstalpaló :)

Zaje kurwa bistye:
eszetlenül fantasztikus

Na zdrovje:
egészségedre

Kurwa : kurva

Szpirdalaj:
b.szd meg

Zajibisztá dupá:
jó a segged

Csokráj bovrá:
szőrös punci
Maga a rendezvény már így önmagában is rendkívül érdekes volt, egy percig sem unatkoztunk. Szombat estére mindenki hivatalos volt a VIP partyra is, melyen az összes kiállító részt vehetett, valamint utána mindezt már privátban folytathattuk a szervezőkkel az – egyébként nagyon korrekt – hotelben, ahol mindenki elszállásolásra került. Annyi biztos, hogy nem véletlen a lengyel-magyar barátságról szóló közmondás, a vendégszeretet, valamint az a pozitív hozzáállás és segítőkészség, amivel kezeltek bennünket, egészen egyszerűen példa nélküli volt. Mindezt tetézi, hogy hasonlóan hozzánk, északi barátaink is nagyon tudnak mulatni, és persze inni, így a remek hangulat hamar megvolt – azt hiszem, soká fogom elfelejteni azt a rengeteg hülyeséget és röhögést, amire ezen az estén sor került.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ami szintén példaértékű volt, azt autóink fogadtatásában találhattuk. Soha ekkora érdeklődés és rajongás nem övezte még magyar autókat egy kiállításon, mint itt. A legtöbb figyelmet a Yaris kapta, Nakamura nevében legkevesebb három TV társaságnak is nyilatkoznom kellett, és rengeteg kérdésre válaszoltam a látogatóknak, akik többnyire döbbenten csodálkoztak rá a matt ezüst gépre, valamint a többi autónkra. A hazai siker persze meglátszott az eredményeken is: a TOP 10 legszebb autó kupái közül hármat mi hoztunk el a Yaris-szal, Hans Golfjával és Tibi Corradójával, ezen kívül megkaptuk a „BEST GUEST”, azaz a legjobb vendégcsapatnak járó trófeát is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Azt hiszem a többiek nevében is nyilatkozhatok úgy, hogy az utazás viszontagságait leszámítva remekül éreztük magunkat kint, és remélem a jövő évi fordulón más is kedvet kap a részvételhez a hazai autósok közül. Ezúton is még egyszer nagy köszönet a szervezőknek a rengeteg segítségért és a remek hétvégéért, az pedig nem titok, hogy a jövő évi Carstyling Tuning Show-n – jó baráthoz méltóan – természetesen mi is vendégül látjuk őket, remélhetőleg számos lengyel gyöngyszem kíséretében!

A galéria képei még elnevezés alatt!