Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Hasonlóan a tavalyi évhez, a Scion ismét saját háziversenyének döntőseit állítja a ki a SEMA Show-n. Az idei Scion Tuner Challenge az xB átépítését tűzte ki célul, a három legütősebb alkotás pedig elég keményen hajazza a 2008-as tC felhozatalt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az mesterhármas első tagját a Mummbles Marketing követte el, a vérbeli Toyota Tuner, Peter Colello vezényletével. A 20 hüvelykes Modular felniken guruló, gyöngyház-türkiz koncepció érdekességét elsősorban az xB legendásan szögletes formáinak megtörése adja, melyet az extrém szélesítő szettel, valamint a számos karbon alkatrésszel érték el, úgy, mint a teljesen új lökhárítók, a motor- és csomagtértető és persze a hátsó szárny. Motorilag a Descendant komplett turbó rendszere, és a TRD komplett kipufogója került felszerelésre, a futóművet air-ride mozgatja, odabent pedig csúcskategóriás multimédia, valamint bukóketrec és egyedi műszerfal együttese alkotja a szükséges pluszt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Dél-Kaliforniában honos Bowls némi retro életérzést vitt a saját verziójukba. Az egyterűből az 1970-es Toyota Crown pickup mintájára kisteherautót készítettek, a kasztni teljes lebontását követően még a megmaradt tetőt is lejjebb vágták néhány hüvelykkel. Habár a lényeg itt elsősorban a külső munkálatokon van, nem hagyták szó nélkül a motorteret sem. Az átalakítások lelkét a NOS nitró rendszere adja, de mellett a vezérműtengelyektől a szeleprugókig szinte minden mozgó alkatrész egyedi gyártású példányokra cserélődött. A hajtás is módosult némileg: sperrdiffi, valamint a TRD kuplungja került felszerelésre, futómű terén air-ride, stabilizátorok és szintén a TRD fékei álltak csatasorba. Az utastérbe bukóketrec, valamint a Pioneer installációja került, a platóra pedig egy szintén egyedi motorkerékpárt is gyártottak az autó hangulatában.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A harmadik döntős alkotás Eneri Abillar munkája. Hasonlóan a Mummbles verziójához, a narancsszínű üdvöske is szélesítésekkel operál, az átdolgozott műanyag elemek itt azonban valamivel letisztultabb hatást keltenek. Az érdekességet itt az utastérben találjuk, ahol komplett nappali szobát alakítottak ki, parkettával, körben fotelekkel, és persze egy jókora plazma TV-vel, melyet a Pioneer hangrendszerével támogattak meg. Az elmaradhatatlan 20 hüvelykes görgők mellett itt is kötelezően air-ride futómű, valamint komoly motortuning került az autóba, a Greddy komplett turbó kitjének, és kipufogójának installálásával. A megállásról pedig a Wilwood fékei gondoskodnak – bár kérdéses, mikor fogják úgy igazán taposni ennek az autónak, vagy a három közül bármelyiknek.

Az Tuner Challenge autói csak egy részét képezik a Scion SEMA felhozatalának, standjukon további négy nempuha vas foglal helyet – részletek később ;)