Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A neves német tuning guruként működő Lumma Design vadonatúj csomaggal jelentkezett az E60-as BMW M5-öshöz. A winterlingeni cég, karöltve a márka durva motorikus átalakításairól ismert G-Power szakembereivel, a jelenleg hivatalosan létező legerősebb motorral szerelt utcai BMW-t alkották meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Motorikusan valóban igen jelentős előrelépés történt a korábbi, 560 lóerős CLR 500 RS verzióhoz képest. Az ikerkompresszorral szerelt V10-es blokkból 730 pacit sikerült elővarázsolni, mely mellé 700 Nm maximális nyomaték párosul. A végsebesség, a kúrát követően 367 km/órában állt meg, a mérvadó állórajtos 100-as sprintet az autó mindössze 4.3 másodperc alatt teszi meg, 200 km/órára 10, 300 km/órára pedig 29.5 másodperc alatt gyorsul.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ennyire bitang teljesítmény mellett a fékek sem maradhattak gyári állapotban. A Lumma Design saját fejlesztésű, elől hat, hátul négydugattyús nyergei kerültek felszerelésre, 405 mm-es lyuggatott tárcsák kíséretében. Felnik terén ultrakönnyű, háromrészes kovácsolt garnitúrára esett a választás, 10x21 és 12x21 hüvelykes méretben, továbbá a futóművet is megültették egy laza 45 mm-el.

Az optikai csomag igen közeli rokonságot mutat a korábbi verzión bemutatott szettel. A sárvédő szélesítések mellett küszöbök, első és hátsó toldatok, tükrök, valamint motor- és csomagtértető került az autóra, egytől-egyig karbon kivitelben. Odabent – a szintén karbon betétek mellett – egyedi antilopbőr borítás található, a tulajdonos által választott színkombinációban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!