Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Világszerte, az egyik legnagyobb Porsche-guruként közismert 9ff, a jövő hétvégén startoló Essen Motor Show-ra szánt egyik autójáról rántotta le a leplet. A 997 Turbo alapjaira épült kétüléses, hangulatában az 1955-ös Porsche 356/1500S Speedster-nek hivatott emléket állítani.

Persze, amennyire ez lehetséges, hiszen a több, mint 50 évvel később gyártott típusnak már vajmi kevés köze van a hőskor csajozós verdájához. Az egyezést a szélvédő megkurtításában, valamint a vászontető nyílásának átalakításában találhatjuk, melyet egy merev, sima acélborítással láttak el. Mindennek köszönhetően az autó sziluettje már hasonlít a klasszikus speedsteres formához, további elemként pedig az üléseken található, retró stílusú bőrözés emlékeztet a dicső múltra.

Műanyag kiegészítők terén egy visszafogottabb szett került az autóra, és természetesen nem maradt változtatás nélkül a motor sem. A módosított vezérléssel, sport levegőszűrővel, valamint a 9ff kipufogórendszerével operáló ikerturbós aggregát 650 lóerőt és 890 Nm-t teljesít, mindez pedig Tiptronic váltón keresztül jut a hátsó kerekekre. A megállásról 380 mm átmérőjű féktárcsák, és hatdugattyús nyergek gondoskodnak, a futóművet pedig állítható stabilizátorokkal, valamint ültető rugókkal hangolták sportosabbá.

A további részletek kiderülnek jövő hét végén - addig egyelőre be kell érnünk néhány, a világhálón terjengő, botrányos minőségű képpel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!