Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

SEMA Show... a világ legnagyobb tuning- és háttéripari seregszemléje, melyre minden év novemberében, Nevada állam leghíresebb városában, Las Vegasban kerül sor. Az egy hetes nyitva tartás alatt gyakorlatilag bejárhatatlan show minden elképzelést felülmúl, amit az ember európai aggyal felfogni képes: mind méreteiben, mind felhozatalában a vizuális örömök csúcsát jelenti – az autós téma szerelmeseinek, legalábbis.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az idei nagy kalandnak ketten indultunk neki, a történethez hozzátartozik az is, hogy csak németül beszélünk, és csak szavakat tudunk angolul. Még nem tudtuk, hogy mire vállalkoztunk. Az amerikai túránk október 28-ával kezdődött, Los Angelesben, ahol négy napot sikerült eltöltenünk. Autók terén már ez is felért egy kisebb kiállítással! Nagyjából két nap kellett ahhoz, hogy ne kapjuk fel a fejünket minden második, minimum nyolchengeres motorral ellátott kocsi hangjára. Ezen a téren Amerika hihetetlenül más világ: aki már volt kint, tudja, miről beszélek. A hatalmas motorokkal ellátott, hatalmas autók mellett az import járgányok kedvelőinek is, ez a hely egész egyszerűen maga a mennyország. BMW fórumokban nem látni ennyi M5-ös, vagy M3-as bökőt, vagy Mercedes AMG SL65-öt… szóval már ezt is nehezen bírtuk, és akkor még ugye szó sem volt a JDM üdvöskéiről. Mi egyébként egy Chrysler 300c 5.7 V8 Hemi-vel duhajkodtunk. :-)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A sok érdekesség mellett még az is rátett a kirándulásunkra, hogy a kint létünk ideje alatt került sor Halloween ünnepségére is! Aztán végre eljött az a bizonyos reggel, amikor elindulhattunk Las Vegasba, a SEMA SHOW 2009 helyszínére. Természetesen az utat kocsival tettük meg, amely kb. 290 mérföld volt a korábbi szálláshelytől. Nem túl változatos útszakaszokon füstöltük a – kint szinte nevetségesen olcsó – benzint. Az út legdurvább része talán egy 60 mérföld hosszú, nyílegyenes szakasz volt. Itt kezdtük megérteni, az amcsik miért raknak a legretkebb autókba is tempomatot, már az ősidők óta...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kiállítás nyitása előtt két nappal érkeztünk mega bűn városába. Már itt is volt egy pár dolog, amit igen nehezen emésztettünk meg: a filmekből talán senkinek sem mond újdonságot az a színes forgatag, amit az itteni éjszakai élet képvisel. De ebben a periódusban mindez különösképpen érdekes volt, hiszen a Show-ra érkező kiállítók közül igen sokan már az éjszakában, az utcán jaszkarizva is megmutogatták a vasaikat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mivel a nemes eseményen a Carstyling.hu képviseletében vehettünk részt – a jegyekért ezúton is köszönet Lacinak – a kiállítás előtti nap, naiv kis magyarokként azt gondoltuk, hogy csak odamegyünk a Conversation Centerbe, és simán átvesszük a MEDIA/PRESS belépőinket. Nos, ez nem egészen így alakult, hanem nagyjából, mint a bolondok házában: Kérem fáradjanak a 202-es szobába de nem ebben az épületben hanem a másikban, ott már kiderült, hogy a szoba az 440, de ez sem volt még a végső állomás. Utána volt még piros terem, sárga függöny, és még sorolhatnánk, hangsúlyozom, az angol továbbra sem tartozott az erősségeink közé. Mindenesetre mindenki nagyon segítőkész volt, és röpke 5 és fél óra alatt hozzá jutottunk a belépő kártyáinkhoz. Nem is tudtuk, hogy mekkora ajándék ez a média kártya. A hoszteszeknek nem kellett másnap könyörögni, hogy pózoljanak, valamint számunkra már a kordonok sem jelentethettek többé akadályt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ez persze még nem minden! Olyan hírességekhez sikerült karnyújtásnyi távolságba férkőzni, akikkel az átlagemberek java maximum a TV-ben, vagy az interneten találkozhat. Sikerült lefényképezkednem többek között a PIMP MY RIDE néhány oszlopos tagjával: Mad Mike-kal, aki a multimédia dolgokért felelős, és Digi Dave-vel aki a kaszni műtétek ötletszerzője. Ugyanígy találkozhattunk Chip Foose-zal (az Overhaulin’, vagy hazai fordításban az Újjáépítők mágusa), Mr. Saleen-nel, a gyári Mustang tuningok szülőatyjával, vagy a Subaru-király Ken Block-kal, akit talán senkinek sem kell itthon bemutatatni... és ha mindez még nem lenne elég, élőben láthattuk, és fotózhattuk le mindenki kedvenc autó show hoszteszét, a még mindig gyönyörű Mercedes Terrel kisasszonyt is. Egyszóval elmondható, hogy elég sok hírességgel – mondhatni – sikeresen összefutottunk!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kiállításról magáról pedig meséljenek maguk a képek – igazából egy egész könyvet lehetne a kiállított vasak szinte mindegyikéről írni, de esélyes, hogy még ez sem lenne elég. Fontos hozzátegyem, hogy ez az igen méretes galéria sem tükrözi – távolról sem – mindazt, ami kint fellelhető volt. Ami biztos, hogy a SEMA Show egy olyan rendezvény, amit egyszer mindenkinek látnia kell, autófanatikusoknak pedig egészen egyszerűen kötelező!

Üdv Nektek:
Póznamókus (Ferenczi Gábor) és Rdi (azaz Bencze Tomi a Golfos Gyilkos)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!