Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A már 2008 óta Porsche tuningban is utazó Mansory svájci leányvállalata a legfrissebb Porsche Cayenne-t szabta át, egy komplett csomag erejéig. A minden tekintetben csúcsminőséget képviselő átalakítások eredménye egy igazi presztízs-cirkáló – optikailag néhol enyhe túlzással.

A kaszni módosításairól full-karbon aerodinamikai szett gondoskodik, mely első és hátsó kötényeket, küszöböket, dupla szárnyat, szellőzőkkel tagolt motorháztetőt, valamint sárvédő-elemeket tartalmaz, melyekkel elől 60, hátul 80 mm-el lesz szélesebb a SUV. A nagy beömlőkkel tagolt első lökhárítót nappali fénnyel dobták fel, hátul pedig diffúzor gondoskodik a nagyobb leszorító erőről. Mind kívül, mind belül számos karbonberakás található meg az autón, láthatóan szinte minden lehetőséget kihasználtak a pillekönnyű anyag használatára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!


Felnik terén 10x22 hüvelykes monoblock garnitúrát pakoltak a kocsi alá, 295/30/22-es abroncsokkal szerelve, de a cég további opciókat is kínál 21-23 collos méretig. Az ültetésről a Mansory elektronikus egysége gondoskodik, mely akár 45 mm-el képes csökkenteni a menetmagasságot.

Az agresszív megjelenést motorilag is alátámasztották, a karbon tető alatt ugyanis nagyobb turbók, és áthangolt elektronika tartózkodik, mindezt pedig rozsdamentes acél kipufogórendszer egészíti ki. A 4.8 literes masszív erőforrás 190 lóerőt izmosodott a gyári 500-hoz képest, a hozzá tartozó nyomaték pedig 800 Nm-ben állt meg. Az összkerekes monstrum mindössze 4.4 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, maximális sebessége pedig kereken 300 km/óra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!