Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az idei év sem maradhatott el Debrecen vezető tuning treffenje, a Devil Tuning Találkozó nélkül. Az immáron kilencedik kiadását taposó rendezvény idén is azt nyújtotta amit elvártunk tőle: autókat, csajokat és fesztiválhangulatot, a megszokott „deviles” hangulatban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tavalyihoz hasonló, cirka kétharmados telítettséggel kihasznált Nagyerdei Stadion utoljára adott otthont hasonló jellegű bulinak. Az évek alatt általunk is megkedvelt, kissé retrós hangulatot árasztó sportpálya hamarosan lebontásra kerül, helyére pedig egy, a jelenleginél sokkal modernebb létesítmény épül, így a tizedik Devil már biztosan más helyen kerül megrendezésre jövőre.

Az utolsó nagyerdei találkozót a szervezők is igyekeztek felejthetetlenné tenni, így a jól bevált programok és felépítés mellett több új elemet is felvettek a repertoárba. Ezek egyike volt a délután 1 órakor kezdődő ketrecharc gála, mely során egy igazi ringben, 11 küzdelem során kísérhették végig a látogatók a mérkőzéseket.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A másik érdekességet a helyszíni teljesítménymérés jelentette, mely a Tuning Show-n is bemutatott, közvetlenül a kerékagyra kapcsolódó RotoTest pad segítségével állt minden autós rendelkezésére, aki a bejáratnál kapott kuponját némi készpénzzel is kiegészítette. A program láthatóan népszerű volt mind az autósok, mind a látogatók körében, a nap során szinte megállás nélkül voltak hallhatók az üveghangig kihúzatott tuningautók.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem maradhatott a találkozó hangnyomás verseny nélkül sem, melyet a dB Drag Racing szabályrendszere szerint került lebonyolításra, szintén nem kis érdeklődés mellett. Hasonlóan nagy népszerűségnek örvendett az autós szépségverseny is, melyre standunknál volt lehetőség benevezni. Cirka 60 (!) induló szállt ringbe a kupákért, mely nem csak éves sorozatunk pontszámaiért folyt, hanem a Devil által felajánlott saját különdíjakért is.

A Carstyling.hu Show and Shine Tour, kifejezetten e rendezvény miatt létrehozott bónusz fordulója a tavaly is bevetésre került „UNIQUE” volt, melyben az autón végzett egyedi, boltban meg nem vásárolható, más autókon nem látható átalakítások értek plusz pontokat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az értékelési szempontok idén először egészültek ki a Németországból induló MY-CAR szabályrendszerének elemeivel is, a zsűrizést pedig a hazai My Car-os csapat – közülük is kiemelten, a nemzetközi tuning porondján már jelentős eredményeket elért Fetya – valamint a Gálffy Tuning csapata végezte. A pontozási szabályok egyébként több ízben is szigorodtak, ezentúl az átalakítások minősége sokkal hangsúlyosabb szerepet kap majd a végeredményben.

Az helyezések végül a következőképpen alakultak:

Carstyling.hu Show and Shine 2011:

Név

Autó márka/típus

Pontszám

Tóth Szabolcs

Volkswagen Golf II

4 pont

Kiss Gábor

BMW M3

2 pont

Dombi Norbert

???

2 pont

Deák Tamás

???

2 pont

Magyar Péter

???

2 pont

Öchlslager Tamás

Audi A4

2 pont

Tóth Szabolcs

Volkswagen Golf

1 pont

Okváth Péter

Audi A4

1 pont

Gavaldik Krisztián

Opel Corsa

1 pont

Costa Ervin

Audi 80

1 pont

Kelemen Zsolt

Suzuki Swift

1 pont

Farkas István

Peugeot 206

1 pont

Pásti Zoltán

Audi A6

1 pont

Vida Zsolt

BMW E90

1 pont

Rosta Adrián

Opel AStra

1 pont

Pécsi István

Trabant 600

1 pont


Devil küllöndíjak:

- Igéretes kezdő: Gesztesi Gábor Opel Corsa
- Legszebb motor: Földi Attila
- ICE: Molnár József MCA kisbusz
- Legszebb felni: Valean Krisztián BMW E36
- Legszebb festés: Farkas István Peugeot 206
- Legszebb kaszni: Koszta Ervin Audi 80

A Carstyling.hu Show and Shine sorozat a hétvégi tököli Lóerők Éjszakáján folytatódik majd, az „ENGINE” fordulóval, ahová továbbra is szeretettel várjuk minden régi és új versenyzőnket.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény felhozatalára egyébként nem lehetett panasz, a jó pár top verda mellett ismét kint vendégeskedett a román Crazy Tuning csapata, akik több új, a májusi Bukarest Tuning Show alkalmával is megcsodálhatott alkotásukat is elhozták a találkozóra. Köztük is kiemelten említhetném kedvencem, a rózsaszín Pontiac roadstert, ami utastér szempontjából vitathatatlanul az idei szezon egyik legmutatósabb alkotása.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ahogy azt az eddigi években megszokhattuk, a Devil idén sem szűkölködött hostess csajokban. A saját gárdát jelentő tízfős ördögi lánycsapat mellett a HELL, valamint a főszponzor M3 Outlet lányai flangáltak könnyű nyári szettekben egész álló nap, de volt direkt autós-csajos fotózás is, valamint az elmaradhatatlan fürdőruhás divatbemutató és társai, néznivaló tehát akadt e téren is bőven.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Egyedüli panaszunk a rettentően forró időjárásra lehetett: az árnyékban 30 fok mindenféle költői túlzás nélkül megvolt, mindezt pedig a néha – éppen csak – fújdogáló szél sem enyhítette. A történelem pedig délutánra megismételte önmagát: ahogy vége lett a díjátadóknak, hatalmas zuhé áztatatta el a megmaradt kiállítókat és standokat, így ismét csurom vizesen – vagy inkább sz.rrá ázva – inthettünk végső búcsút a Nagyerdei Stadionnak.

Na, de így volt ez kerek, így volt igazán Deviles :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!