Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Még egy szösszenet Wörthersee-ről: a Volkswagen továbbképzésért felelős részlege házon belül készítette el az új Golf GTI „Reifnitz” változatát, melyhez a márka tuningjában méltán nagy hírnévvel rendelkező, alabamai APR Performance-t hívták segítségül.

A koprodukció eredménye egy újabb, a 35 éves GTI tiszteletére készített koncepció, egyedi légterelőkkel, festéssel, nem utolsósorban pedig 370 lóerővel és 480 Nm nyomatékkal. A gyárihoz képest csaknem dupla teljesítményt az APR Stage III-as turbórendszere, valamint sport kipufogórendszere segítségével hozták ki a 2.0 literes TFSI aggregátból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A jelentős erőtöbblethez tartozó, szigorúan ültetett futómű mellé a Brembo féktárcsái, valamint 19 hüvelykes, egyedi kivitelű könnyűfém garnitúra is tartozik, utóbbi 225/35ZR19-es Dunlop abroncsokkal szerelve.

Ez persze még nem minden: odabent, a Golf hátsó traktusát versenyautókhoz hasonlóan teljesen kipucolták, a hátsó ülőalkalmatosságokat bukóketrec váltotta, elől pedig a külső design mintájára bőrözött sportülések kaptak helyet.

Végül, hogy egy kicsit a show kategória előtt is áldozzanak, a néhány apró sallang – mint az alu váltógomb, pedálszett, küszöblécek és az egyedi festésű ajtópanelek – mellett, a csomagteret egy komolyabb hifi installációval bolondították meg. Az Emphaser szubokat és közepeket két Focal erősítőm keresztül szólaltatják meg, a gyári fejet pedig az eredeti helyére minden téren tökéletesen passzoló CMP multimédia egysége váltotta.

Az autó ebben a formájában egyébként kifejezetten demó célokra készült, persze aki motorilag kicsit megvadítaná gyári GTI-jét, nyugodt szívvel fordulhat az APR Performance-hez a 370 lovas szettért.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!