Míg világ a világ, és az emberek autókkal járnak, mindig lesznek illegális gyorsulások. A rendőrség által érthetően üldözött tevékenységnek néhol már igen komoly kultúrája van, köztük Svédországban: íme egy kis videó a múlt héten történt happeningről, Stockholmból.

A Stockholm Open nevű utcai verseny szinte már szervezett keretek közt kerül lebonyolításra, minden év augusztusának utolsó hétvégéjén. Itt azonban nincsenek szponzorok, előre kiépített pálya, biztonsági intézkedések, csupán cirka 15 bevált helyszín, melyek pillanatok alatt alakulnak versenypályává. A versenyzők szinte az utolsó pillanatban kapnak infót a következő futam helyéről, hasonlóan a nézőknek sincs túl egyszerű dolguk: vagy kivárnak valahol, remélve hogy történik ott is valami, vagy autóval erednek egy-egy versenygép után.

Az egyéjszakás verseny hihetetlen népszerűségnek örvend odakint, a több ezer érdeklődő mellett rendkívül komoly gépek érkeznek Norvégiából, Finnországból és Lengyelországból is. Köztük nem ritkák az 1-2000 lóerős dragsterek sem, melyek slick gumikkal rajzolják össze a város környéki autópályák betonját.

A most hétvégi eseményre összesen 32 autó érkezett, az eseményről készült ötperces videó pedig nem csak néhány brutális gépet mutat meg, de jól vissza is adja az egész hangulatát – persze hacsak nem törlik időközben a youtube-ról.