A Tuning World Bodensee 2012 második napjára jutottak a show igazi csemegéi. Az A3-as pavilonban található Private Car Area, továbbá, főként az A7-esben lévő European Tuning Showdown felhozatala már koncentráltan hozta azt a szintet, amiért szeretünk erre a rendezvényre járni.

Az A3, az előző évekhez hasonlóan, Európa több országából látott vendégül egyénileg épített tuning autókat, valamint klubokat. A színes standok forgataga itt már háttérbe szorult, néhány egyéni dekorációtól eltekintve már szigorúan a hideg kő és a csillogó vas kontrasztja alkotja a látnivalót.

Bár ebben a pavilonban is előfordultak nem feltétlen a képbe illő gépek, zömében már olyan autókkal találkozhatott a nagyérdemű, amit nem elég egyszer megnézni, vagy lefotózni. Számos autót ki lehetne emelni, ami akár egy hosszabb lélegzetű cikket is megérne egyenként, most csak néhányat említenék a legemlékezetesebbek közül.

Mindenekelőtt, ebben a pavilonban állt a bepakolásnál már látott fehér hófehér Golf V GTI, mely egy gyönyörűen megépített chopper társaságában, a VW Speed standjának élményanyagát biztosította. A korábban "Pinky" néven futó svájci gépről már korábban is írtunk, azóta azonban láthatóan változások történtek. A teljesen letisztított, brutálisan kiszélesített kasznira, a Vossen elől 20x9.5, hátul 20x10.5 colos (!) felnijei teszik fel a koronát, ez utóbbin 265/25R20-as (!), Plasti Dip csíkkal vetekedő magasságú abroncsokkal.

A legtöbb érdekességet prezentáló standhelyet az olaszok töltötték meg autókkal. A hét felvonultatott csoda legszebbje vitathatatlanul egy narancssárga, kaszni terén teljesen átdolgozott Golf IV-es volt, mely frontját a BMW E60-astól örökölte. Bár sokakat biztosan megbotránkoztat az efféle keresztezés, az átalakítás minősége a végletekig makulátlan volt, minderre pedig a designban passzoló utastér tette fel a koronát.

Az olaszok másik highlight-ja egy kiszélesített Mini Cooper volt, mely minden bizonnyal az Audison-Hertz demóautójaként működik odakint. A középre elhelyezett egyetlen ülést üvegszálból készített extrém installáció veszi körbe, ami nem a szépségével (mert nem az, igaz Fetya? :)), hanem hangerejével hódít: ha bekapcsolják, a pavilonban gyakorlatilag megáll az élet.

Rengeteg további, nagyon kellemes építés volt még ebben a pavilonban, a részleteket pedig a galériában nézhetitek meg – egész bizonyosan mindenki talál majd köztük kedvére valót. Ahol pedig még ennél is durvább volt a helyzet, az A7-es pavilon volt, az European Tuning Showdown idei fordulójával.

A program még két éve, a dortmundi My Car show-n mutatkozott be, tavaly pedig már itt, a Tuning World Bodensee keretei közt került megrendezésre. A versenyre Európa elit tunereit invitálják meg, ahol egyenes kieséses rendszerben, párbajok során mérkőznek meg egymással. A zsűri mindig két autót vizsgál egyszerre, melyek a párbaj idejére egy előzetesen felállított arénába vonulnak. A „mérkőzést” speaker vezeti, akinek köszönhetően a közönség is elég sok infót megtud a vasakról, az autókat pedig a staff koordinálja a látogatók közt – egyszóval jól ki van találva az egész, és láthatóan a díjakat sem aprózták el.

Az itt található autók mindegyike minimum címlapot érdemel, bármelyik jóérzésű tuning magazinban. A cirka félszáz, kompletten átépített gyöngyszem minden darabjáról oldalakat lehetne írni, igyekeztem is mindegyikről több, részletekbe menő fotót készíteni. Objektíven kiemelni igazságtalan lenne bármelyiküket is, így csak a saját nézőpontból írom le a kedvenceket.

Formára a Chevrolet Impala alapra épült „Flame Palla” jött be a legjobban, a brutálisan széles és lapos, rengeteg egyedi módosítással ellátott kaszni, gyönyörű bordó fényt kapott, az egyedi, króm merevítőkkel ellátott hófehér utastér pedig maga a csoda. Bár azért voltak apró hibák, külsőre nekem ez az autó volt idén a top.

Belső design terén nagyon nehéz lenne dönteni, a legextrább látványt számomra ez a Passat nyújtotta.

A motorterek szinte mindegyike makulátlan, az utolsó csavarig krómozott – volt ahol aranyozott – vagy éppen nagyon igényesen díszített összképet mutatott. A sok tükörként csillogó, jórészt clean VW motortér közül a kedvencet e téren mégis ez a turbómotorral szerelt Opel Corsa nyújtotta – azt hiszem, e márka terén nem sok ilyen látvánnyal találkoztunk még otthon.

Ha pedig kifejezetten az idősebb kategóriát nézzük, a maga egyszerű, letisztult koncepciójával nálam ez az Audi volt a top.

Az A7 pavilon valóban Európa legszebb autói közül tartogatott egy jó nagy kanállal, a galéria utolsó, cirka 150 képét tehát mindenképpen érdemes végignézegetni, mert az idei lényeg Bodensee-n itt található. Kíváncsi vagyok, melyik autó lesz 2012-ben a győztes, annyi biztos, hogy ezen a szinten már képtelenség lehet elfogultság nélkül dönteni.

Az European Tunign Showdown mellett, most is külön elbírálással és versennyel készültek a szervezők a Club Scene autói számára is, melynek zsűrizése az egész rendezvény ideje alatt folyik. Az A5-ben található Yokohama Lounge-ban pedig már fel is állították a jól ismert serleges ketrecet, az eredményhirdetés pedig holnap délután lesz – meglátjuk a mostani erős mezőnyben is sikerül-e domborítani a hazai építéseknek.

Nagyjából a kiállítás felénél járunk most, a következő részben a „B” jelű, jórészt céges pavilonok jönnek majd, szintén nem kevés látnivalóval!

Folytatása következik!