A remekül sikerült Balatonfüredi Tuning Találkozót követően, a hétvége második napját a Sebesség Fesztiválon töltöttük, ahol a szezon első tököli szépségversenyét és tuning találkozóját vezényeltük le.

A nagyszabású rendezvény számos programot tartogatott a profi és amatőr drift szezonnyitó mellett: itt került sor többek között a német autóknak szentelt Fritzenfest fesztiválra, de volt országos Citroen és Peugeot találkozó, RC Drift, driftiskola, a szombaton érkezőknek pedig 201 méteres gyorsulási verseny is.

A számunkra érdekes részt természetesen a tököli helyszínen évek óta tradicionális Carstyling tali jelentette, melyre teljes harckészültségben érkeztünk. Az eddigiekben megszokott menetrendet egy új koncepciós szépségversennyel igyekeztünk megtörni, mely a nézők számára is szórakoztató. A versenyzők egyenként vonultak fel autóikkal a színpadunkra (a kevésbé bevállalósak csak a színpad elé), majd a hangosítás segítségével bemutatták a közönségnek az autóikat, miközben a zsűri serényen dolgozott a pontozáson.

Az olajozott lebonyolítás nem jött volna létre speaker nélkül, erre a feladatra a drift versenyekről ismert Zimát kértük fel, aki nagyon profin elboldogult az utcára átépített autók világában is. A zsűrizésben pedig a Gálffy Tuning és a My Car Hungary képviselői segítették munkánkat.

A találkozón pedig szép számmal jelentek meg a - jórészt a tököli rendezvényeken már szokásos - userek, de láthattunk több szép új építést is. Talán kissé bonyolította a helyzetet, hogy a szintén sok átépített autót vonzó Fritzenfest néhány száz méterrel arrébb került, így valamennyire megoszlott a felhozatal, a párhuzamos programok miatt pedig hozzánk sem jutott el mindenki.

Mindenesetre szép vasakból nem volt hiány, sőt, a számunkra fenntartott betonkockán szinte csak TOP vasak jelentek meg.

Közülük is az egyik fő kedvenc ez a Fiat Stilo volt, aki reméljük, hogy jövőre a Tuning Show-t is megtiszteli jelenlétével.

Meck, a terepmintás Polo után tudatosan épülő Audi TT-jéről is sokmindent megtudhattunk.

Kis Kovi Focusa nagyon bitang lett az új Vermilion garnitúrával.

A DF Tuning ezúttal egy kabrió Mustangot is hozott a rendezvényre.

Füred után pedig itt debütált a Carstyling Passat is az új felnikkel.

A nap pedig nem lett volna teljes a megfelelő "élőerő" nélkül: a gyönyörű, mosolygós hoszteszlányokat a Spex Team szolgáltatta, akik szélben és tűző napsütésben is profin állták a sarat egész nap az AMTS-es overallokban - ezúton is nagy köszönet a segítségükért! Aki érdeklődik a lányok iránt, keresse fel bátran a facebook-oldalukat is!

A remek szombati nap után a vasárnap is rendkívül jó, baráti hangulatban telt, ezúton is köszönjük a részvételt minden megjelent tunernek! Tököllel legközelebb június 8-án, a Lóerők Éjszakáján találkozunk, velünk pedig Szegeden, a Raceland Kupa idei fordulóján.

A Sebesség Fesztivál többi részét időnk sem volt meglátogatni, magáról a drift versenyről ebben a cikkben olvashattok bővebben. A Carstyling-találkozó és szépségverseny képeit pedig galériánkban találjátok!