Ahogyan harmadik éve hagyományosan, a nyár egyik legnagyobb szabadtéri motorsport fiesztájának járó címet ismét a Lóerők Éjszakája vitte.

A tököli reptéren megrendezésre került autós fesztivál rekordmennyiségű járművet és látogatót vonzott a helyszínre, ilyen méretű tömeggel talán a válság előtti idők gyorsulási szezonnyitóin találkozhattunk utoljára.

Élményekben pedig nem is volt hiány: a Drifted országos bajnokságának aktuális fordulója - egyben hazánk jelenleg egyetlen éjszakai drift versenye - nagyszámú külföldi pilótával és 500 lóerő feletti versenyautókkal rajtolt el. A pálya fokozatosan felgyorsuló, majd a páros csaták során az ellenfeleket újra összehozó nyomvonala az egyik legizgalmasabb volt az eddigiek közül. Már a könnyített verzióban ugyanitt versenyző Street és amatőr kategória is látványos volt, de a legkomolyabb futamokat természetesen a Pro kategória hozta, melyet végül Galacs Gabi nyert meg - minderről hamarosan a hivatalos összefoglalóban is olvashattok.

Akit a drift kevésbé érdekelt, megtalálhatta a számítását a szomszédos kifutón is, ahol 402 méteren a Gyorsulási Futam versenyautói mérték össze tudásukat a kivilágított pályán. Habár a prímet mindig a keresztben autózás viszi, az érdeklődés meglepően nagy volt erre a sportágra, az éjszakába nyúló döntők alatt is. A mezőnyben számos komolyan épített gép vonult fel, ínyencségként látható volt többek közt két Lamborghini Murcielago is a pályán.

A Lóerők Éjszakája észrevehetően fejlődött rendezvénytechnika terén, a szervezők kicsit sem spóroltak a körítésen. A pályák, valamint a teljes helyszín kivilágítása sokkal komolyabbat mutatott az eddigieknél, ugyanígy a hangra is érezhetően rápakoltak pár tízezer wattot a megfelelő hatás érdekében.

Carstyling részről ezúttal is standdal és színpaddal jelentünk meg a helyszínen, ahol a szezonnyitóhoz hasonlóan most is az autós szépségversenyt vezényeltük le. Örömmel tapasztaltuk, hogy a korábbi fordulóhoz képest csaknem másfélszer több nevezőnk volt, a verseny pedig ezúttal is a színpadon valósult meg: az autók egymás után álltak fel a deszkákra, tulajdonosuk pedig speakerünk (Zima) segítségével mutatták be, mit is alakítottak át a vason.

A jó hangulatban telt megmérettetésre sokan kíváncsiak is voltak a nézők közül is, így remek kis betétprogramot nyújtott a Show and Shine a drift- és a gyorsulási pálya között lézengő látogatóknak. Közvetlen szomszédságunkban a Kicker csapata pakolt ki a kalocsai mintás BMW-vel, állandó partnerük, a Monster pedig a jól ismert Chevrolet Silverado Pickup platójáról osztott egy ízben energiaitalt.

Habár a hivatalos nyitásra délután 4-kor került sor, már reggeltől tömve volt a reptér. A gyakorló versenyzők mellett Ford találkozóra is sor került, melyre több százas nagyságrendben érkeztek új és veterán márkabeli gépek.

Harmadik jubileumára teljesen kiforrott tehát hazánk legnagyobb éjszakai autós rendezvénye, azt hiszem nem csak a saját nevemben mondhatom, hogy ezúttal minden patentul a helyén volt. Az összképbe csak egy rövid délutáni zápor rondított bele, de szerencsére meg is úsztuk ennyivel.

További részletek a galériában, részünkről elsősorban a tuning találkozó és a szépségverseny szemszögéből.