Az idei Autó, Motor és Tuning Show egyik legtöbbet emlegetett autója az új Ford Fiesta ST volt, mely kapcsán napjaink egyik legismertebb versenyzője, Ken Block is hazánkba látogatott.

Volt azonban pár más Ford is kint, ami megért néhány ajtócsapkodást, köztük az egyiket a belga VAG United csapata hozta el a rendezvényre. A hetedik generációs Fiestára - valljuk meg - rá is fér némi utólagos sportosítás, alaphelyzetben ugyanis ez a széria nem mutat túl sokat, még kétajtós verzióban sem: tipikusan az a típus, amit leginkább valamely mobilszolgáltató logójával képzel el az ember az első ajtók közepén.

A tuning adta lehetőségek azonban könnyen változtatnak ezen, és nem is kell feltétlen drasztikus átalakításokra gondolni. Az autó tulajdonosa, Kevin Wiggers inkább a szolid sportosság híve, választása ezért is esett a Concept-RS gyári spoilerezéssel egyező szettjére. Az angol gyártó minőségi ABS műanyagból készíti szinte gyári minőségű, 100%-osan passzoló kiegészítőit, filozófiájuk pedig a maximális sportosság elérése, hatalmas lökhárítók és légterelők nélkül.

A Fiestához első toldat, küszöbök, hátul pedig diffúzor, valamint tetőszárny tartozik, az optikát pedig némi fényezéssel sikerült még javítani: az első rendszám alatti műanyag, a tető, a tükrök, valamint a diffúzor belseje lakkfekete fényezést kaptak, hátul továbbá a díszléc, a jelek, valamint az ablaktörlő letisztítás áldozatául esett.

Kerekek terén tökéletes választásnak bizonyult a DZ Exklusiv DZ1 garnitúrája, a maximális hatás érdekében pedig a felnik küllőit az autó színére fújták. A munkálatokat kőkemény ültetés koronázta meg, melyet a KW Variante 2-es állítható futóműve segítségével végeztek el. Az autó már ebben az állapotában is csupán pár centire került a földtől, de ez nem volt elég: az AMTS-re már szépen bedöntött kerekekkel és vadonatúj airride rendszerrel érkezett az autó.

Az utastér egyedi varrású bőr/velúrbőr kombó bevonatot kapott, beleértve az üléseket, a váltószoknyát, valamint az oldalkárpitokat, kék-fekete színben.