A Breyton mérnökei most sem ültek a babérjaikon, a nagy sikerű 6-os után kezelésbe vették a legkisebb és legújabb 1-es BMW-t is. Az eredmény önmagáért beszél.

Nézzük először az optikai újdonságokat. Az autó egy új aerodinamikai csomagot kapott, ami magába foglal egy új első és hátsó lökhárító toldatot, valamint egy pár, stílusban hozzájuk passzoló küszöböt. A gyári keréktárcsák helyére méretes, 20”-os alufelnik kerültek fel, 225/30-as abroncsokkal, ezekre pedig szépen ráültették a kasznit: elöl 50 mm-el, hátul pedig 30 mm-el került közelebb a földhöz a kis BMW, de meg kell hagyni, a kerekek és a sárvédő közé - így ránézésre - az ujjam már nem fér el.

A Breyton 120i azonban nem csak optikailag, hanem teljesítményben kellően komolyra sikeredett. A saját fejlesztésű kompresszor kit, és egy új kipufogó rendszer segítségével 225 lóerő és 273 Nm nyomaték költözött a motortérbe.

Természetesen az autó belsejében is a sportosság dominál. A cég mérnökei alumínium és karbon borítású elemekkel varázsolták az utasteret exkluzívvá, a kézifékkartól egészen a pedálokig.