Úgy tűnik, az Audi RS6 Avant nem mindenkinek elég őrült ahhoz, hogy egy sima bevásárlást gyorsulási versennyé avanzsáljon. Itt jön képbe az O.CT Tuning.

A német chiptuning-specialista nemrégiben kiadott teljesítménynövelő csomagja akár szuper sportautókat is legyorsulni képes fenevadat készít az ingolstadt-i izomkombiból.

A tuning elsődleges célpontja a motorháztető alatt lapuló már alapból is tekintélyes 552 lóerős és 700 Nm-es nyomatékkal bíró 4.0 literes V8-as erőmű volt, amely a szoftveres turbózásnak köszönhetően 671 lóerő és 880 Nm nyomaték leadására képes.

A lemenő napnak is van ereje

A módosításoknak köszönhetően az RS6 Avant a korábbi 3.9 másodperc helyett mindössze 3.4 szekundum alatt képes elérni a 100 km/h-s sebességet, ráadásul az O.CT több különböző végsebesség-opciót is fenntart a leendő megrendelőknek: a szoftveres vmax-limitálást 300 illetve 320 km/h-ra illetve ennél magasabb értékre is be lehet lőni, de utóbbi esetben már erősen javasolt a legelnyűhetetlenebb versenyabroncsok beszerzése.

További extraként komplett sportkipufogó-rendszert is kínálnak, hogy a 671 lóerő hangja igazán sokkoló legyen.

Habár a fellogózott első ajtóktól eltekintve optikailag semmi nem változott a gépen, remek fotósorozatot készítettek a felmérgesített Audiról - tény, hogy rendkívül mutatós ebben az állapotban is.