A letisztult cult, clean és germán-stílusú átalakításokhoz szokott közép-európai szemek többsége bizonyára vizuális atomtámadásként éli meg a Custom Shop által SEMÁ-sított widebody Chevrolet Camaro-t, pedig bőven van mit értékelni rajta.

Az Ilinois állambeli Flanagan-ben tevékenykedő műhely főként korábbi szériás izomautók tuningjával foglalkozik, láthatóan azonban az újabb típusokban is bőven találnak átdolgoznivalót.

Az SSL 727 Speedster névre hallgató konverziójuk egy 2011-es Chevrolet Camaro SS-en alapul, ami két éve még kupé kivitelben látta meg a napvilágot. Habár - például a fanoknak e téren nagy szívfájdalmat okozó Dodge Challengerrel ellentétben - ez a típus gyárilag létezik kabrió kivitelben is, Custom Shop-ék nagyobb kihívást láttak a konzerves verzió tetőtlenítésében.

Az izomautót fixen nyitott, speedster verzióra alakították át, a hátsó ülések helyét pedig a hifi installáció foglalja el a felnyitható takaróelem alatt.

A már önmagában komoly munkát igénylő átalakítást követően egyedi, extra széles bodykitet álmodtak az autóra, új küszöbök, sárvédők. valamint lökhárítók formájában. A szett érdekessége, hogy az egészet szinte teljesen összedolgozták a kasztnival: az ajtóktól és az első lökhárítótól eltekintve egy darab illesztést nem látni sehol, így megtörni egy kicsit sem ajánlatos a gépet, főleg hátulról.

Az optikát egyedi ledes fényszórók és 22 colos Forgeline görgők egészítik ki, utóbbiak a mély perem és a fényezés miatt kicsit elvesznek a hatalmas sárvédők alatt. Az autó kék-ezüst fényezését egyébként szépen eltalálták, leszámítva a kicsit elcsépelt villámlós-airbrush-t - persze mondom ezt megint csak európai szemmel.

A 727 Speedster nem csak optikájában különleges: a motortérben egy V8-as kompresszoros 6.2 literes LSX376 blokk feszül, ami alaphangon 630 lóerőt küld a hátsó kerekekre.

Forrás: The Custom Shop via Carscoops