Szinte pontosan egy éve adtunk hírt a G-Power M3-szívvel hajtott 1-szériás BMW-jéről a maga 592 lóerejével. A márka motorikus tuningjára szakosodott német cég azóta a donorhoz is elkészítette a legfrissebb Hurricane RS csomagot.

Olyan kezdet után, amivel 1M-nél robbantottak, persze az erősebbik hármasnál is domborítani kellett hurrikán-ügyileg. A gyári 4.0 literes V8-as blokk lökettérfogatát a módosított főtengelynek köszönhetően 4.6 literre növelték, melybe ASA kompresszor fújja az extra oxigén. A blokkot egyúttal rendesen meg is erősítették, a MAHLE dugattyúszettje mellett kovácsolt hajtókarok dolgoznak odabent, a hűtésről jókora intercooler, a gázok elvezetéséről pedig a gyárinál 26 Kg-al könnyebb titánium kipufogórendszer gondoskodik.

Az impozáns listát az SK III Sporty Drive néven futó kompresszorrendszer vezérlése fogja össze, mely a G-Power közleménye szerint 720 lóerőt és 700 Nm nyomatékot hoz ki a gyári állapotában 400 lovas aggregátból. A mérvadó adatok 3.7 szekundumos 100 km/órás sprintben és 340 km/órás végsebességben mutatkoznak, a 200 km/óra pedig 9.5 másodpercet vesz igénybe.

Mindezt külsőleg is alátámasztandó, a Hurricane RS saját karbon légterelőszettet, valamint szellőzőkkel tagolt motorháztetőt kapott, felnik terén pedig 20 colos görgőketet szereltek fel, melyekre a KW állítható futóművével húzták rá a kasztnit. A megállásról elöl 396, hátul 380 mm-es, hat és négydugattyús fékek, valamint a Michelin Pilot Super Sport abroncsai gondoskodnak.