Habár a fókuszban jelenleg főként az új kettes áll, a BMW-ket saját márkás sportgéppé átalakító Manhart Racing az egyes szériához dobott piacra egy kellemes csomagot.

Az MH1 400 elnevezés rögtön el is árulja a motorikus beavatkozás lényegét: a háromliteres soros hathengeres tudását 400 lóerőig izmosították chiptuning, valamint egy új, rozsdamentes acél kipufogórendszer segítségével. A maximális nyomaték 560 Nm-ig szaladt fel, a végsebesség azonban maradt a gyárilag limitált 250 km/óra.

Az úton maradást a KW Clubsport futóműve, valamint elöl 380, hátul 356 mm-es tárcsákkal valamint nyolc- és négydugattyús nyergekkel szerelt fékrendszer segíti.

A sportosabb lelkületet optikailag is alátámasztandó, elöl új szénszálas spoiler, hátul pedig diffúzor javítja az aerodinamikai jellemzőket, karbonból készültek továbbá a tükrök borításai, valamint az utastér egyes elemei is.

Odabent mindezen túl sportülések és extenzív bőr-alcantara borítás teszi fel a pontot az i-re, beleértve a kormányt, a kézifék- és váltókart, az ajtópaneleket valamint a tetőkárpitot is.

Felnik terén 19 colos OZ Ultraleggera konkáv görgők kerültek fel, 225/35 és 225/30-as Michelin abroncsokkal szerelve, a végső simítást pedig egy kis sárgával megbolondított matt fekete fólia formájában találjuk.

Fotók: Patrick M. Photography