Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
A május utolsó hetében lezajlott Tuning World Bodensee 2005 kiállítás, a legendás Audi tuner Abt cég egy újabb autójának világpremierjét is tartogatta. Az Abt AS6 Avant, a cég több évtizedes munkája alatt kezelésbe vett gépek hosszú sorának legújabb tagjaként mutatkozott be a nagyérdemű előtt.

A kempteni székhelyű kompánia ezúttal is egy dízel erőforrással szerelt modellt választott alapként, mégpedig a 3.0 TDI-t. Az elsősorban ECU tuningon alapuló teljesítménynövelés hatására 40 plusz lóerővel izmosították a gyárilag 225 lovas gépet, a hozzá passzoló maximális nyomaték pedig 100 Nm többlettel 550 Nm-re nőtt.

A megszaladt teljesítmény az Abt speciálisan ehhez a típushoz kifejlesztett futóműve segítségével jut az aszfaltra, mely a progresszív sport rugóknak köszönhetően közel 40 mm-el ülteti meg a kasznit. Mindez természetesen az autó kezelhetőségére is jótékony hatással bír, és sportos vezetési élményt biztosít a kombikra általában jellemző ringatózás helyett. Természetesen a felnik sem a gyáriak, a cég saját, SP1-Titan fedőnevű, 5 küllős 19”-es könnyűfém keréktárcsáit kínálja az AS6-hoz, 245/35 R19-es Continental gumikkal szerelve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó optikailag is kitűnik a széria Avant-ok közül: az Abt új hűtőráccsal, impresszív első és hátsó kötényekkel, valamint küszöbökkel egészítette ki a gyári kasznit. További újítás a hátsó ajtó felett található légterelő szárny, valamint a 4 db Abt logós krómvég, melyek együttesen kellően sportos befejezést nyújtanak a kombinak.

A végeredmény ismét tökéletes - bár mi mást is várhatnánk az Abt-től.