A világ első 8-másodperces Golfja, valamint utódja, az 1.150 lóerős Kettes projekt kapcsán azt már láttuk, a németek mit tudnak művelni egy kultikus hazai gépezettel. A Boba-Motoring méltán vált világhírűvé e két brutális építés által, azonban láthatóan akkor sem jönnek zavarba, ha egy japán géphez kell hozzányúlni.

Mitsubishi Coltjukról a napokban tették közzé az első infókat, amit csak szerényen a leggyorsabb német változatként aposztrofálnak, nem is alaptalanul!

Az alapot egy 91-95 között gyártott negyedik generációs modell adta, melynek motorterébe egy 16-szelepes 4G63T blokk került. Aki emlékszik még cikkünkre napjaink egyik legkomolyabb, 7-másodperces Talon versenyautójáról, annak ez a négy karakter is ismerős lesz. Azt a végletekig tuningolható 2.0 literes négyhengeres DOHC erőforrást takarja, melyet a DSM vasakban láthattunk gyárilag 195 lóerővel, viszont a feltöltött japán motorokhoz hasonlóan hatalmas tartalékokkal bír.

Bobáék nem is restellték a gyári csigát egy 3.37 bar-on töltő FP3794R HTA turbóval helyettesíteni, az egyedileg épített, E85-ös üzemanyagra optimalizált rendszernek köszönhetően pedig 978 lóerőt és 871 Nm nyomatékot szorítottak a motorháztető alá!

Meglepődni bizonyára senki sem fog azon, hogy az összkerekes, mindössze 1.120 Kg tömegű kisautó brutális menettulajdonságokkal bír. Az állórajtos 100 km/órás sprintet mindössze 3.0 másodperc alatt teszi meg, ami pedig még kiemelkedőbb, a 100-200-as gyorsulás: 3.78 másodperc! A Colt ezzel a Boba Motoring toplistájának negyedik helyezettje, csupán a már említett Golf-alapú 16Vampir és a Boba projektek előzik meg.

Hogy mindez mit jelent a gyakorlatban, arról egy remek videó is készült:

Végsebességre 315 km/órában állt meg a mért maximum, amihez komoly futómű és persze egy jó adag bátorság is dukált. A Golfokhoz hasonlóan pedig ez az építés is rendszámmal rendelkező utcai autó...

Forrás: Boba-Motoring