A BMW alapon saját márkát építő Manhart új csomagot dobott piacra a legerősebb 2-szériás BMW-hez, mellyel teljes értékű pályaautóvá konvertálták az impozáns kupét.

A módosítások lelkét az ikerturbós erőforráshoz gyártott nagyobb intercooler, módosított turbónyomás szabályzó, egyedi sport kipufogórendszer, valamint a mindehhez hangolt vezérlés jelenti. Teljesítmény oldalon 430 lóerőt és 592 Nm nyomatékot hoztak ki a 3.0 literes blokkból, ami 104 lóerő / 142 Nm pluszt jelent a gyári adatokhoz képest.

Hogy mindez miként hat a gyorsulási paraméterekre, arról egyelőre nem tettek közzé infót, azt viszont már most belengették, hogy 300 km/óra felett tud majd a gép.

A motorikus opciók mellett a KW Variante 3-as futóművét, saját gyártású, nagy teljesítményű fékrendszert, valamint 19 colos könnyűfém szett fért még a csomagba, Michelin Pilor Super Sport abroncsokkal.

Odabent komplett bukóketrec, Recaro Pole Position sportülések és négypontos Schrott versenyövek jelentik az extrát, sportpedálokkal, új mérőegységekkel és sportkormánnyal egyetemben.