A legfelső kategóriában alkotó német German Special Customs (GSC) napjaink legfuturisztikusabb szériagyártású BMW-re, az i8-ra jelentett be szépészeti opciókat. Nem sokat kellett várni a Manhart Racing válaszára sem.

A stílusban szinte teljesen azonos, formákban azonban egymástól lényegesen különböző optikai-aerodinamikai szettek egyelőre mindkét részről virtuál tuning szintjén állnak, a két elképzelés azonban már jól tükrözi, nagyjából mire is lehet majd számítani a késztermékek esetén. Sőt, a GSC csomagjának már neve is van: iTRON.

GSC iTRON pakett

A komplett első és hátsó lökhárítókból, küszöbökből, valamint szellőzőkkel tagolt motorháztetőkből álló csomagot részükről extra ledes nappali fény, Manhart-oldalról pedig élénk színűre fújt elemek egészítik ki. A stílusban passzoló, mutatós 20 colos felnigarnitúra, valamint az extrém ültetés szintén mindkét esetben adott.

Egyszeri i8-tulajdonos kérdése maximum annyi lehet, melyik tetszik jobban? Aki pedig efféle dilemmákkal küzd, érdemes lesz kilátogatnia az idei Essen Motor Show-ra, ahol mindkét szett élőben is megtekinthetővé válik. Na és persze ne feledjük a Lummát sem, aki mindenkit megelőzve jelentette be saját opcióit, még az év elején.

A Manhart Racing elképzelése

A tavaly bemutatkozott i8-ast egyébként egy 1.5 literes háromhengeres turbómotor hajtja, mely 231 lóerőt és 320 Nm nyomatékot szabadít a hátsó kerekekre, egy hatsebességes automata váltón keresztül. Ugyanakkor, az első kerekeknél egy 131 lóerő /  250 Nm párossal rendelkező elektromotor segít bele a kombinált teljesítményadatokba, melyek így 362 lóerőt és 568 Nm-t mutatnak.

A másfél tonnás, környezetbarát sportkupé 4.4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, végsebességét pedig 250 km/órában limitálták. Simán elektromos üzemmódban 120 km/óráig tud gyorsulni és átlagosan 35 km-t tesz meg anélkül, hogy egy darab szén-monoxid molekula is a légkörbe kerülne. Vegyes átlagfogyasztását pedig mindössze 2.5 literre teszik 100-on, ebben persze benne van az elektromotor majd' 40 kilométere is.