Német vs. Japán autó
aktuális téma

Ezt a topicot azért hozom létre mert kíváncsi vagyok hogy ki milyen érveket tud felhozni a két ország autói mellett, ellen.
(Veszekedéseket kéretik elkerülni)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Twingo + az Y-on kimaradt!

Bye!
Asszem én is lépek.
Jóccakát.

Asszem én is lépek.

Jóccakát.

na jó éjszakát skacok, és hogy maradjunk a klasszikusoknál:
"csá gyíkok én leléptem"

"csá gyíkok én leléptem"

Rossz szokásokat, hagyományokat nem kell őrizni!

Nekem ez a középen nincs alul semmi olyan olcsó autó benyomást kelt, nem is tetszik az amelyik így van megcsinálva.
semmi értelme, ugyanúgy ahogy az új bömösökben nincs középen alul semmi, biztos jó valamire, de engem kifejezetten idegesít, akkora lábam meg sosem lesz, nem tetszik
A mininél elvileg a hagyományőrzés miatt van, mert a réginél is ott van tudtommal, ez még talán oké is, de a Yaris, 807, C2,3,4, Ulysse meg társainál még erről sem beszélünk. Azt meg ne mondják nekem, hogy a középre helyezett műszerfal kevésbé vonja el a figyelmet az útról.

Nem tudjátok véletlenül, hogy a TT-ben milyen turbó van?
Ugye? Pedig olyan pöpec kis verda... De belenéztem és óóóó 

Ami ezüst, az legyen fém!
Ez az "olyan mint" téma az agyamra megy!
De ki volt az a barom, aki szerint középre kellene tenni a műszereket?
Alcatrazra vele!

Ez az "olyan mint" téma az agyamra megy!
De ki volt az a barom, aki szerint középre kellene tenni a műszereket?
Alcatrazra vele!

Okés, ez már off, de a Franciák ebben az éllovasok!
Bár a Multipla volt eddig az a négykerekű, amitől azonnal hánynom kellett, de ez a csodás kis új 807-es Pözsó (vagy melyik), na az nemsemmi hányás! Az egy dolog, hogy olyan az ajtónyitó rajta, mint valami orosz ipari hűtőnek az ajtaján lévő kilincs, de azt a műszerfalat már nem kívánnám az ellenségemnek sem!

Na persze germánföldön is sikerült "szépet" alkotni:
Mercedes 220CDI: Olyan a műszerfal, hogy ugyan kerek, meg analóg, de egy bazinagy LCD van a kerek műszer közepében, és így már csak 1~2cm látszik a mutatóból.
Borzasztóan rossz összhatás az eredménye.
Én mondjuk analóg, és hagyományos elrendezésű műszer párti vagyok. Szerintem ami jó, nem kéne megbolygatni.
Ott a Lexus stopperóra design:
Amúgy minden tiszteletem a Lexusnak, de erre miért volt szükség?
Pedig olyan egyszerű lenne!
Na meg az összes digit műszer, amely számkijelzéses:
Bár a Multipla volt eddig az a négykerekű, amitől azonnal hánynom kellett, de ez a csodás kis új 807-es Pözsó (vagy melyik), na az nemsemmi hányás! Az egy dolog, hogy olyan az ajtónyitó rajta, mint valami orosz ipari hűtőnek az ajtaján lévő kilincs, de azt a műszerfalat már nem kívánnám az ellenségemnek sem!

Na persze germánföldön is sikerült "szépet" alkotni:
Mercedes 220CDI: Olyan a műszerfal, hogy ugyan kerek, meg analóg, de egy bazinagy LCD van a kerek műszer közepében, és így már csak 1~2cm látszik a mutatóból.
Borzasztóan rossz összhatás az eredménye.
Én mondjuk analóg, és hagyományos elrendezésű műszer párti vagyok. Szerintem ami jó, nem kéne megbolygatni.
Ott a Lexus stopperóra design:

Amúgy minden tiszteletem a Lexusnak, de erre miért volt szükség?
Pedig olyan egyszerű lenne!
Na meg az összes digit műszer, amely számkijelzéses:

A legjobban elbaszott műszerfal címre szerintem (ugyan nem német de bmw szalon) az új Mini hatalmas gagyi kályhaezüst színű órái is joggal pályázhatnának...
Meg szinte minden ember hord karórát, ha kíváncsi az időre nézze meg azon.

A legújabb 3-asnak még elfogadható a műszerfala, legalábbis az amelyiknek nincs középen az a nagy kijelző.
Mondjuk nekem az mindig bejött a régi BMW műszerfalon, hogy a vezető felé lett kanyarítva az egész. Ezt komáltam is a Scorpiomon is, az is hasonló.
De az a sok kis "sapka", na az már sok!
Meg minek az egész belsőteret úgy kialakítani, mintha másnak is köze lenne azokhoz az infókhoz?
Lehet, hogy maradi vagyok, de az utazóknak max. az órához van közük, máshoz nem!
Az meg szinte minden gépben "központilag" leolvasható!
De az a sok kis "sapka", na az már sok!
Meg minek az egész belsőteret úgy kialakítani, mintha másnak is köze lenne azokhoz az infókhoz?
Lehet, hogy maradi vagyok, de az utazóknak max. az órához van közük, máshoz nem!
Az meg szinte minden gépben "központilag" leolvasható!

Pontosítanék, az E46-ba is csak a facelifte előttiek a szépek, az utánniak már nem annyira, és a facelifte is a benga műve.

Az.. Elég féreg lett az a Toyota hátsólámpa is rajta, de az e46 még gyönyörű.. Az még nem a benga műve.
Ezeket az újakat formailag még csak-csak meg lehetne szokni( bár van amelyiket nem.) De a belsőtér...
A műszerfalak, egy horror! borzalom!

Azt nem lehet megszokni egy bmw-hez szokott léleknek. GYILKOSSÁG!

Ezeket az újakat formailag még csak-csak meg lehetne szokni( bár van amelyiket nem.) De a belsőtér...
A műszerfalak, egy horror! borzalom!

Azt nem lehet megszokni egy bmw-hez szokott léleknek. GYILKOSSÁG!

Talán az volt az E46?
Lehet, hogy majd megszokjuk ezt az új design-t is, csak most még sokkoló.
A Ford-nál pl. kíválóan értettek ehhez, hogy hogyan kell adagolni az emberek számára a még NEM megszokott designelemeket...
Most már pl. sokkal több embernek tetszik az utolsó Scorpio, mint amikor kihozták.
Nem vagyok tisztába a BMW "E" számozásával, de azt tudom, melyik az az E36. Na utána jöttek ki azok a hátsólámpák, amelyek bármelyik japán gépen elfértek volna!
Arra nem tudom, miért volt szükség. Mert hogy nem a szélcsatorna kívánta, az is biztos!
A Ford-nál pl. kíválóan értettek ehhez, hogy hogyan kell adagolni az emberek számára a még NEM megszokott designelemeket...

Most már pl. sokkal több embernek tetszik az utolsó Scorpio, mint amikor kihozták.
Nem vagyok tisztába a BMW "E" számozásával, de azt tudom, melyik az az E36. Na utána jöttek ki azok a hátsólámpák, amelyek bármelyik japán gépen elfértek volna!

Arra nem tudom, miért volt szükség. Mert hogy nem a szélcsatorna kívánta, az is biztos!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!