Balesetek, DURVA !!!!!!
aktuális téma

Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Ő törte össze az autót
szerintem többen kikiáltják magukat annak

Ki az a missz juniverz?

amikor olvastam, nem gondoltam hogy ilyen szép autója van/volt

Tán a csajszi azt sem tudta melyik a jobb és bal keze

Ebben sem lehetett kellemes hátúl ülni Polo
A Róbert Károly- Lehel kereszteződésben láttam ma a fehér sapkás kollégákat. Azok is integethettek bármit, a birkák csak nyomultak.
igen ilyet az M0-án is jeleztek nekem, egy Porsche-ból, mert elbambultam egy kicsit
mármint 3 sáv volt, de ő pont a középsőben akart menni, mikor a balról mellettem lévőt is levillanthatta volna.

az első kettő rám is érvényes, de azért gondolom ha ott van egy vizsgáztató, akkor csak lehet tűrtőztetni magunkat
főleg, hogy ne kerüljön pénzbe a dolog

Ma olvastam, hogy lázadnak az emberek, mert az esőzés miatt nem működik néhány kereszteződésben a lámpa. Szóval van még lejjebb...

Én megbuknék mint a huzat
agresszívan vezetek , sebesség korlátokat nem ismerem és a záróval nem betonfal

Én 5 évente csináltatnék egy elsőre ingyenes forgalmi vizsgát... abból látszik, hogy mennyire érti a dolgokat, mennyire agresszív, vagy esetleg mennyire félős vezetés közben... mennyire van tisztában szabályokkal...
ha bukik, és itt nem 10 hibapont lenne, hanem csak 5 a megengedett, akkor a következő vizsga pénzes lenne...
60 év felett pedig 2 évente...
kamerával lenne bizonyítható, hogy lefizetés történik-e vagy sem... mert az egész út fel lenne véve...
szerintem teljesen kivitelezhető lenne...
ha bukik, és itt nem 10 hibapont lenne, hanem csak 5 a megengedett, akkor a következő vizsga pénzes lenne...
60 év felett pedig 2 évente...
kamerával lenne bizonyítható, hogy lefizetés történik-e vagy sem... mert az egész út fel lenne véve...
szerintem teljesen kivitelezhető lenne...

Nekem régi gondolatom a jogosítvány megújítása. Én sem emlékszem mindenre. Még tán a stabil oldalfekvésre sem. Nem beszélve az új szabályokról, amik kijöttek, mióta jogsim van. Igen is, 2 évente legyen vizsga mindenkinek! Az, hogy 10 évente eljárok dokihoz, aki egy 10-esért megmondja, hogy alkalmas vagyok, attól még nem biztos, hogy kellőképp az is vagyok. Nagyon sokan vagyunk már az utakon, és egyre több emberért kell felelősséget vállalnunk.
Nem baj, majd feltalálom a készüléket ami dekódolja és hangosan bemondja mint a gps
Amúgy műszaki vizsgánál nem csak az autó állapotát méretném fel, hanem a sofőrjét is.. teszt kérdések, villámvizsga..

köszi, ezt nem tudtam

csak nálunk, mindenhol máshol a villantás azt jelenti: Figyelj! Itt vagyok! (előzlek, jövök, bármi)
ha a sokak számára egyértelmű rendőrjelzéseket (itt a rendőri irányításra gondolok-karjelzések, szakszava nem jut eszembe, bocsi) nem tudják megjegyezni, és aszerint közlekedni, akkor szerinted ezzel mi lenne?!
KÁOSZ

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!