Balesetek, DURVA !!!!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
Balesetek, DURVA !!!!!!
Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.


Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!


videó

Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel

videó
videó
videó


http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html


-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan

ne basztasd a telefonod

A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.

"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."

langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
YELLOW
#49073
2016. november 30. 18:24
ez sem igaz teljesen, és mindenkire.
nekem a kedvenc márkám volt már rég. és eszembe nem jutott legalább fél évig, hogy BMW-t vegyek. nagyon sokfélét néztem. aztán szemem elé került, mondom árba belefér, igaz öregebb kicsit, mint akartam. annyi az álmom valóra váltottam. én csendes BMW-seket is ismerek...
a kettő között nem nagyon van összefüggés. eleve a mostani BMW-t vásárlókat ne hasonlítsd azokhoz, akik 10-15 éve vássárolták. teljesen kicserélődtek szinte a tulajok. sokan a régiek közül is váltanának a sok új miatt, mert oylanok, amilyenek.
Leu
#49072
2016. november 30. 14:21
Az szép jellem! Mindenkinek van mumusa! Nálunk Sopron és környéke a VW a menő meg a karikás Skoda. Nincs is ezzel baj jó autók ezek, meg kinek a pap kinek a paplan. Baja az az hogy a volánjuk mögött sokszor ülnek nagyon okos intelligens nagyon fiatal úri emberek, akik ugye bárhol tudnak előzni, illetve parkolni, meg ugye szerintük ami kormol az már megy is, és azért azzal folyton előzni kell - lehet. (Itt a Saab azért néha néha jól jön)
PapaMaci
#49071
2016. november 30. 14:13
Ők vették át leghamarabb a béjemvés, suvos mentalitást.
Természetesen egyszer csináltam komolyabb balesetet, akkor is egy corsa elé csandáztam be...
Leu
#49070
2016. november 30. 14:11
Na ez érdekel, ők milyenek? Őrájuk nem tudnék előre sok mindent mondani.
PapaMaci
#49069
2016. november 30. 13:54
Én a corsa-soktól rettegek az utakon.
Leu
#49068
2016. november 30. 13:19
"nem az autó határozza meg az ember személyiségét" de az autó kiválasztását nagyban befolyásolhatja a tulajdonos személyisége. Sajnos nálam itt bizony jó pár már márka gyanús. Már bocsáccsá meg de pl.: a bjemw tulajok többsége, nem az a csendes visszahúzódó szerény ember.
YELLOW
#49067
2016. november 29. 18:57
látod, mindenki tud hozni olyan példát, ami bármilyen autó márkára igaz
abban a kommentben megemlíthettem volna, VW, Opel és jó pár márkát is. nekem itt a keleti régióban több suzukis esetem volt.
de ugyanúgy láttam barom BMW-st is.... nem, nem csak akkor amikor a tükörbe nézek, hanem menet közben, a többi autós között.
nem kellenek sztereotípiák... nem az autó határozza meg az ember személyiségét. lehet szomorú, de én előtte is ilyen voltam. nagyszájú, de őszinte és lelkiismeretes, mondjuk úgy becsületes, sok emberhez képest mindenképp. mondjuk úgy 99%-ban.
Leu
#49065
2016. november 29. 11:08
Sajnos ez így vagy Swift esetén fokozott veszély forrás a logo. Mivel a marha mihelyt rájön hogy ez egy Swift már kezd is előzni, nem baj hogy valami 60le kotványban ül, és el sem bír cammogni. No meg ugye a Swift elé mindig ki lehet jönni, belehet elé sorolni. Há persze gyertek nyugodtan. Csak jelezném a bevágó kollégáknak a Swift 25 éves nincs ABS, és nincs semmi három betűs szarság, viszont van rajta télire 155/70 R13. GYERTEK CSAK TUTI MEGBÍROK ÁLLNI!!
PapaMaci
#49064
2016. november 29. 11:05
Ugyan így járok a kettesemmel. igaz, abban egy egész jó állapotú 110Le-s motor van. De érdekes, hogy csak itthon van ez. Nyugatabbra tudok normális tempoban menni órákon át. Itthon autópályán vagy beszorulok egy kamion mögé 90-nel, vagy 160-nal megyek a belsőben.
hondagirl
#49063
2016. november 29. 10:24
Anno tanuló koromban jártam hasonló módon.
Apum azért, hogy biztos legyen a dolog, hátra kitett egy T betűt egy hónapra kb... Mentünk egy úton, ahol lehetett 70-nel menni, de az előttem lévő BMW csak 50-nel ment. Apum mondta, hogy nyugodtan előzzem meg, nem jött szembe senki. Visszakapcsoltam, és megelőztem. Nem telt el kettő perc, észrevette, hogy Tanuló vagyok, ezért megelőzött újra, majd ismét 50-nel ment... Volt értelme...
Gaben
#49062
2016. november 29. 08:58
Suzukiban ülve pont fordítva látom Ha mögöttem jön egy bármilyen autóval és ki googlezza milyen autó megy előtte egyből elkezd erőlködni, hogy megelőzzön. Ha meg én érek utol valakit suzukival elkezd gyorsítani, ne hogy már egy suzuki megelőzze. Vasárnap is volt egy tökéletes példa, Balatonalmádiban előttem papa 40el megy, az út olyan ott hogy a tihany fele vezető sávban 2 autó elfér egymás mellett. Mondom megelőzöm nem jön szembe senki ez meg hol 30 hol 40. Elkezdek gyorsítani lassan, látja hogy jövök elkezdi nyomni ő is. Mire megelőztem városon belül(!!!) 90-el kellett hogy menjek miatta.... Teszem hozzá nem csak, hogy városban tötymörgött, még előtte városon kívül is max 50el ment indokolatlanul, előző városban egyszer elérte a 30at is. Én sem vagyok a 120al tépek jani, szabályokat betartom, de ha ilyen balfékekkel találkozok felmegy a pumpa. Általában ha látom magam mögött, hogy alapból gyorsan jön és tuti elmegy mellett 2sec alatt annak már jelzem előre, hogy előzzél fiam.
Gaben
#49061
2016. november 29. 08:46
hondagirl
#49060
2016. november 25. 10:46
Hát igen. ezzel teljesen egyetértek.
anyukám is sokszor mondta, hadd menjen a sok hülye...
én is inkább az vagyok, aki másokra figyel azért, hogy óvjam magam... és igen, én is észrevettem már, hogy egy-két autón látni a reakciókat, vagy a következő mozdulatot, amit persze a hülye a legrosszabbul intéz, de te már látod, hogy esetlen, és felkészülsz, hogy hagyd a faaszba, csak tűnjön el előled...
és igen. nem szabad úgy vezetni, hogy azt hisszük hogy mindenki betartja a kreszt, mert azontúl, hogy nehéz, eléggé kevés aki be is tartaná...
iszonyúan rossz a közlekedési morál... mindenki azt hiszi, hogy csak ő van az úton, és senki másra nem figyel... :S
lásd a belső sávban halad egyedül, és nem veszi észre, hogy utoléred, vagy kijön eléd akár autópálya, akár kereszteződés, vagy nem megy egy sávot beljebb ha tudna se, amikor te besorolnál jobbról... stb. borzasztóóóó.
YELLOW
#49059
2016. november 24. 16:51
nekem azt mondta az oktatóm, még KRESZ oktatáson is, hogy, úgy közlekedjek, azzal a tudattal, hogy mindenki a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedik.
lehet sokak örömére, de ha megfogadom ezt és ezzel a tudattal vezetek, akkor már rég nem írnék ide...
eleve minden szabály sem tartható be. nincs oylan,a ki 100%-osan betart mindent. én is azt hittem tudom egy darabig csinálni, de nem lehet.
ettől függetlenül előrébb gondolkozom, mások helyett is. muszáj!
már olykor tudom, hogy melyik autót is, hogy lehet-e megelőzni. vannak tipikus f@szok, megy 80-nal, de amikor előznéd, akkor gyorsít, direkt rád húzza a kormányt. a szemből jövő esetleg nem segítené az előzéi szándékod, hanem direkt rágyorsít az is.
az a baj, a fő gond, hogy sokan játszótérnek tekintik az utakat.
nem rég volt egy esetem. jöttünk ki településről, tábla elhagyva szépen komótosan elkezdtem gyorsítani, hiszen egy kb 3-4km után úgyis megállok, sok esetben ilyenkor ha nincs forgalom megyek 50-nel végig. egy fehér stift 1 sedan látom jön a seggembe, mondom mindegy, majd megelőz. el is kezdte. egy bő 1km alatt nem tudott megelőzni, pedig 90-ig nyomtam csal és tényleg komótosan. úgy kellett lassítanom, hogy a barom el tudjon menni, mert jött a következő település. elmentek, persze C revíziósok voltak benne, még a hátsó ablakon integetett a gyerek.
gondolom apa büszke volt, lenyomott egy BMW-t. és komolyan mondom, a legtöbb szufuklis ilyen. ezeknek komoly bizonyítási vágyaik vannak, vagy nem tudom. jó pár éve volt hasonló eset, szintén ilyen autóval. kísértetiesen hasonló volt, csak ott nagyobb volt a tempó, és gyerekkel száguldozott az apja. és akkor nem hagytam magam, mondom letöröm apuka kedélyét.
én rettentő előzékeny vagyok egyébként. nem a saját képességeimben nem bízok, hanem másokéban. csak én annak tudatában, hogy tudom, hogy elég jól vezetek, még sem szállok el. más pont fordítva van.
ezek a dolgok sajnos mind intelligencia kérdése. persze sok balf@sz esetén nálam is könnyen eldurran az agy, amit kezelhetnék intelligensebben is, inkább csak testileg szellemülök át állattá, hogy nyomatékosítsam a hülyéjének a dolgokat.
egyébként a közlekedési morál egyre rosszabb.
hondagirl
#49058
2016. november 24. 15:03
Lehet, hogy gyorsan mentek (akármelyik esetről is van szó), de azért nem megyek ki elé felelőtlenül... főleg gyerekkel... Lehet én vagyok a hülye, de az esetek többségében többször is visszanézek, és felmérem hogy hogyan jön az adott autó, aki elé ki akarok menni. ha nem vagyok biztos, inkább megvárom amíg elhalad. Mondom ezt úgy, hogy ha sokat kellene ott várnom (tehát folyamatosan jönnek az autók), akkor pofátlankodok a kiengedésért, tehát nem vagyok beszari hogy jaj, megvárom míg mindenki elmegy. nem! csak megválasztom hogy elkerüljem a balesetet... Volt már hogy magamat szidtam amiért megvártam egy lassú járművet mert azt hittem hogy gyorsan jön, de inkább, minthogy kimenjek egy olyan elé, aki mondjuk 200-zal jön... :S ilyenkor jön az, hogy mások helyett kell gondolkodni nagyon sok esetben, még akkor is ha neked van elsőbbséged, nemhogy neked kellene megadni... Szerintem...
Nekem pl az oktatóm megtanította, hogy ha jobbra is kanyarodok ki, mindig nézzek be jobbra is feltétlen, mert lehet, hogy előznek a főútvonalon (mert van, ahol lehet), és akkor szépen szembe találom magamat velük... Nem kell gondolom mondanom, hogy egyszer majdnem összetört egy ilyen szerencsétlen, mert az út széléről szemből elindult, és csak azt nézte, hogy mögüle jönnek-e... én szemből jöttem, rég megkezdve az előzést... szerencsés volt a szitu vége, nem találkoztunk, de nem rajta múlt persze én akkor már nagyobb sebességgel mentem mint a megengedett, 90 helyett olyan 100-110-120 körül, nem néztem...
exphil
#49057
2016. november 24. 13:54
a kereszteződés után van kint kamera, ahol más a sebességkorlát is. ha a rutinból vezető sofőr azt látja, hogy a távolban jön egy vagy két autó és nem jól méri fel a többszörös sebességüket, akkor bizony könnyen lehet ez a vége. este még az 50 helyett 70 is nagy különbség városban, ahol fény is van.
a "hátuljába szállt bele" esetről meg csak annyit, hogy a hátsó ülésen ülhetett volna egy gyerek is, aki a motorossal együtt halt volna szörnyet... manapság már azért kell nagy autót venni, hogy az emberi hülyeség ellen legyen a vétlennek esélye, mert általában mindig ők halnak meg. most épp nem így volt, de ettől a két srác családja nem lett boldogabb.
sajnos az ember sokszor azt hiszi, hogy mindenható és a fizika nem vonatkozik rá. azok a szerencsések, akik utólag át tudják gondolni és kevés az az értelmes, aki változtat is ezen levonva a tanulságot
hondagirl
#49056
2016. november 24. 12:35
Itt "legalább" a hátuljába szállt... de az autósok esetében vajon hogy jött ki a busz, hogy az egyik autó az elejébe szállt.
Értem én, hogy nem versenypálya, de akkor sem megyek ki a saját életem kockáztatására egy autó elé... főleg, hogy nincs elsőbbségem sem... nem védem az autósokat, mert tény, hogy hibáztak a sebesség megválasztásánál, viszont azért ha a busz, vagy bárki nem megy ki eléjük akkor nincs baj... tény, hogy ettől még veszélyes amit csinálnak, és kellene megtorlás, na de halál?!
érdekes, hogy oda nem tettek VÉDA rendszert, ha ennyire bajos az a kereszteződés, és szeretnek ott száguldozni. Továbbá ilyen helyeken szokott lenni sebességkorlátozó tábla is, ami persze nem lett volna itt védőgát, de egy trafival és 70-es táblával, lehet, hogy el lehetne kerülni sok balesetet...
Sajnos még mindig sokan vannak, akik az ilyen esetekből sem tanulnak, és mennek mint a barom
exphil
#49055
2016. november 24. 10:24
én szoktam arra járni, egy jól belátható útkereszteződés 90-es sebességkorláttal, kis ívű kanyar után a város felől. több baleset is volt már ott, de az igazán bajosak mindig a (jelentős) sebesség túllépésből adódtak.
az egyik autó a busznak csapódott és úgy került a másiknak is az útjába elkerülhetetlenül. azt is írták, hogy a kettesnek 100 méteres féknyoma volt.
korábban ez is ott történt, szerencsére ott is csak a vétkes halt meg
kadi418
#49054
2016. november 24. 10:22
Jól összefoglaltad a lényeget. Nem tudom miért hitték hogy más nem tartózkodik azon az úton. Aki meg Aki meg a közutat versenyzésre használja, számoljon a kockázatával. Meg azzal hogy másokat is megölhet.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 49113 találat 2456 oldalon