Cikk: Feltöltött motorok - Feltöltési eljárások
aktuális téma

Most, hogy tisztában vagyunk a feltöltés alapjaival, tekintsük át részletesen a legfontosabb feltöltési eljárásokat. Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Helló! Ha valaki tudja, hogy egy 150LE-s Eclipse kb. milyen gyorsan éri el a százat vagy mekkora a végsebessége az írjon. Kösz!

Sziasztok!
Ha valakinél kallódik egy Fiat Argenta kompresszor azt tudomásomra hozhatná.
Köszi!
[email protected]
Ha valakinél kallódik egy Fiat Argenta kompresszor azt tudomásomra hozhatná.
Köszi!
[email protected]

a dugókat csak akkor fogja szétégetni, ha a megnövekedett turbónyomás mellé nem növeled a benzin mennyiségét! (nekem az összes dugóm és a gyűrűk olvadtak el...(most van a motorom Taszáron fúrás alatt.)
Miért jobb, ha a levegő beömlőnk karbonból van, mint az m3 gtr-nél?
ha érdekel valakit, van egy eladó KKK K03as turbóm
sas a hirdetésekre.
sas a hirdetésekre.
Hali! Nekem folyton leköpi azt a vákumcsövet, ami a turbónyomásmérőt hajtja. Múltkor mérgemben felragasztottam az egyik felét, most a cső másik végét dobta le, azt meg nem találom, hogy hová csatlakozott.
Köszi a választ! Amint tudom, megméretem a nyomást. Engem egyáltalán nem zavar, hogy le van kötve, csak avval riogatnak, hogy szétégeti a dugókat. Kis fordulaton nagyon megtorpan a motor, ennek nem tudom van -e valami köze a turbóhoz.
Az enyém szabályzójáról is le van húzva a cső....ha bedugom, akkor alig félig megy kis a turbónyomás jelző...ha leveszem és szabadon van, akkor meg mint a vadállat nekilódul....(asszem én is méretni fogom, hogy mennyi a nyomás)
Üdv minden turbó fanatikusnak!
Oszati nekem is Nissanom van! Mi nissanosonk tartsunk össze! :)
Valószínüleg valami gond van a Wastegete szelepeddel azért kötötték le, Ha ráteszed akkor valószínüleg már kissebb nyomáson is kinyit, és rontja a hatásfokot. Tudom azt írtad MINDEN fordulaton, de érdekes módon nekm is ha nagyobbra van állítva a nyomás (műszerfalról kapcsolható yesss!) akkor érdekes módon még mielőtt a turbó töltése alatt is mintha hajszálynival is de könnyebben felvenné a fordulatot. Pedig olyankor elvileg zárva kellene lennie a szab. szelepnek. De ez van, lehet hogy csak bemesélem magamnak ? :)
A legjobb lenne ha rátennél egy nyomásmérőt és úgy néznéd mi a helyzet, bekötve és lekötve. Némeik Silviában úgytudom gyárilag van. Lehet hogy rájössz hogy szar a Wastegate, de lehet hogy csak "sufnituning" ez a "dugózzuk be oszt kész" megoldás! A lényeg hogy kaparjon! :)
Oszati nekem is Nissanom van! Mi nissanosonk tartsunk össze! :)
Valószínüleg valami gond van a Wastegete szelepeddel azért kötötték le, Ha ráteszed akkor valószínüleg már kissebb nyomáson is kinyit, és rontja a hatásfokot. Tudom azt írtad MINDEN fordulaton, de érdekes módon nekm is ha nagyobbra van állítva a nyomás (műszerfalról kapcsolható yesss!) akkor érdekes módon még mielőtt a turbó töltése alatt is mintha hajszálynival is de könnyebben felvenné a fordulatot. Pedig olyankor elvileg zárva kellene lennie a szab. szelepnek. De ez van, lehet hogy csak bemesélem magamnak ? :)
A legjobb lenne ha rátennél egy nyomásmérőt és úgy néznéd mi a helyzet, bekötve és lekötve. Némeik Silviában úgytudom gyárilag van. Lehet hogy rájössz hogy szar a Wastegate, de lehet hogy csak "sufnituning" ez a "dugózzuk be oszt kész" megoldás! A lényeg hogy kaparjon! :)

Hi! Úgy látom, hogy itt van egy pár hozzáértő. Előre bocsátom, hogy teljesen laikus vagyok a témában. A következő a gondom :vettem egy 1986-os 1.8-as turbós Nissan Silviát. A turbóról le van kötve a szabályzója, és a cső le van dugózva. Ha visszateszem a csövet az autó minden fordulaton sokkal lustább. Mi lehet ennek az oka??? Rossz a turbó? Vagy esetleg a szabályzó? Segítsetek, ha tudtok! Köszi!
Milyen turbohoz kellene leírás? MErt nekem csak mitsubishi turbohoz van robbantott rajz és szét-összeszerelési útmutató a weblapon PDF formátumban.
KoWee
http://schufney.racing.hu
KoWee
http://schufney.racing.hu
sziasztok
honnan lehet megszerezni az egyes turbók leírásait
le, nyomás, pörgés, kompresszor térkép, stb...
ha van valakinek infója mail, vagy fórum
köszi
honnan lehet megszerezni az egyes turbók leírásait
le, nyomás, pörgés, kompresszor térkép, stb...
ha van valakinek infója mail, vagy fórum
köszi
Vasilij! :)
Jaja, nem arra való :) Arra más fajta betét edzések jók, de ez már nem az én asztalom :)
Jaja, nem arra való :) Arra más fajta betét edzések jók, de ez már nem az én asztalom :)
Gaijin! Én is nézetmn párat, és majdnem annyiféle magyarázat volt, ahány könyv. Ekkor beszéltem vkivel, aki ért is hozzá :) Ő moindta, hogy nem véletlen ez. Aztán kiokoskodtam magamnak, mi merre mennyi, és azóta csak hasonlítgatom a térképeket :))))
Közbe továbképeztem magam, és rájöttem hogy van. Sory!
De nem gyári! (azonkívül hogy gyárba gyártották)
Miröl való?
Miröl való?
Nekem van, de zavar, hogy nem tudom, hogy csinal-e valamit, vagy sem. Ennek igy nincs ertelme.
Majd bekotom valami muszerre a jelet, egyelore inkabb csak lehuzom a vezeteket.
Majd bekotom valami muszerre a jelet, egyelore inkabb csak lehuzom a vezeteket.
Tényleg. Kopogásérzékelőd,neked sincs.
Akkor hifi se hiányzik?

Akkor hifi se hiányzik?

Közbe rájöttem, hogy nem jó rá.
A kopogasszenzor nem akkor aggaszt, amikor nincs, hanem amikor van!
"Most tenyleg kopog, vagy csak zajt szed ossze?"

"Most tenyleg kopog, vagy csak zajt szed ossze?"
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!