Szokás szerint július utolsó hétvégéjén Füzesgyarmat termálfürdőjének kempingje ismét életre kelt, hogy otthont adjon az hazánk ilyenkor esedékes egyik legnagyobb autóstalálkozójának, a Füzestuning Országos Autó és Tuning Show-nak.

Habár ennél a rendezvénynél már megszokhattuk, hogy a gatya is ránk olvad a hőségtől, az idei defektes "nyár" itt sem hazudtolta meg önmagát. A nulladik nap még normál körülmények között telt, szombati érkezésünkkor azonban egész délelőttös esős-záporos időjárás köszöntötte az előző esti buli mámorából ébredező tunereket. Délutánra pedig nagy nehezen kisütött a nap, olyan rettenetes párát hozva magával, hogy joggal érezhettük magunkat inkább a Keleti-parton Miamiban, mint kis hazánk keleti határának közelében...

Mindez persze - az autók többszöri áttörölgetésétől eltekintve - túl sok vizet nem zavart, a találkozó ezúttal is hatalmas érdeklődés mellett, remek hangulatban telt. A felhozatalra nem lehetett panasz, a kemping területe rogyásig telt autókkal, az ország minden tájáról.

Sőt, külföldről is, hiszem a kétnapos-két éjszakás bulira a határainkon túlról, több száz kilométerről is előszeretettel indulnak útnak, főként román és szlovák tunertársaink. Az esti bulikon és a sátorozási lehetőségen túl nagy fegyvertény a rendezvény mellett, hogy a helyszín közvetlen szomszédságában található maga a strand, így bármekkora melegben ideális: nincs több tikkadt pólóra sülés a napon, aki felfrissülésre vágyik, csobban egyet a medencékben, legyen szó látogatóról, autósról, vagy kiállítóról.

Az autósokat a szervezők jóvoltából közvetlenül a bejárat elé felállított standdal és forgószínpadunkkal vártuk a Carstyling égisze alatt. Talán nincs is itthon még egy rendezvény, ahol az utóbbi opcióra ilyen szintű érdeklődés mutatkozna: a színpadon folyamatosan cserélődtek az autók, kora délutántól pedig már szinte sorszámot kellett tépni a pörgetendő vasakra.

Programok terén autós limbó, valamint sok kategóriás szépségversenyre került sor, amivel idén nem találkoztunk, az a hangnyomás-verseny - minderre azonban az autók nagy száma miatt hely is aligha lett volna. A mozgolódás azonban folyamatos volt egész nap, a kemping zúzottkő útjain folyamatosan köröztek a résztvevőkkel, vagy éppen bikinis lányokkal megpakolt autók és természetesen az ilyenkor szokásos kipufogó-erőpróbák sem maradtak el. Legyen szó V8-ról, vagy 1,2-es motorral párosított gázgyorsító dobos kipufogórendszerről, valahonnan mindig ment a zúgatás.

Nem utolsósorban pedig, a korábbi évekhez hasonlóan igen sok, számunkra eddig ismeretlen hazai és külföldi építéssel is találkoztunk kint. Összességében ismét remek napot tölthettünk az AMTS-en állandó kiállítóként résztvevő Füzestuning vendégeiként, reméljük, hogy a jövő évi 13. felvonás már időjárás szempontjából is szerencsés szám lesz ;)

További részletek több, mint 300 kép formájában a galériában!