A rendezvény első hivatalos napján már korán reggel a Las Vegas Convention Center-be vezetett az utunk, ahol nagyszabású sajtóreggelivel és rögtön díjátadóval indult a SEMA Show.

Utóbbit az idei új innovációk indukálták: bizonyára sokan nem tudják, hogy a SEMA nem csak magáról a kiállításról szól, de itt mutatkoznak be először a legfrissebb fejlesztések és alkatrészek is.

Az évente bemutatásrak erülő cirka 2.000 termék között között az új fejlesztésű turbó- vagy nitrórendszertől a komplett kasztniig, vagy akár műhelyben használható gépekig minden megtalálható. Mindezek a rendezvény számukra fenntartott termeiben végeláthatatlan sorokban, a legérdekesebbek pedig szépen kivilágított üvegszekrényekben foglalnak helyet, a csarnokok közti egyik legforgalmasabb folyosón. Habár maximálisan kiemelt felületet kapnak, mégis ez a rész az egyik legkevésbé látogatott helyszín a show forgatagában, pedig a szervezők igazán minden megtesznek a figyelemfelhívás érdekében. A “New Products” táblával fémjelzett termek bejáratánál fémszínű ruhákba csomagolt, színes parókás ázsiai hosztesszek invitálják befelé a népet, délutánonként pedig ingyen sör és popcorn várja bent az érdeklődőket.

A díjak átadása után, fél órával a nyitás előtt jutottunk be a csarnokokba, melyek kapujában már tömött sorokban várakoztak a látogatók, illetve ha egészen pontosak akarunk lenni, a nem kiállító partnerek, vagy más néven a vásárlók. Bármilyen meglepő ugyanis, a SEMA elsősorban nem egy látogatóközpontú show, hanem egy zárt szakmai vásár, ahol a kereslet találkozik a kínálattal. A rendezvényre gyakorlatilag nem is juthat be még látogatóként sem akárki, tehát nincs az, hogy odamegyek jegyet venni és megnézem a show-t: a “köznép” számára ott van az Ignited, na meg a kültér, ami egyébként teljesen ingyenes. Magára a vásárra belépőt kizárólag előzetes regisztrációval vásárolhatnak az érdeklődők, szigorú procedúra során igazolva, hogy valamilyen szinten közük van az autós-motoros bizniszhez, ezáltal létjogosultságuk van részt venni a rendezvényen.

Mindennek köszönhetően igencsak egyedi képet fest a show közönsége. Egyrészt mindenki nyakában saját névvel, titulussal és cégnévvel ellátott passz lóg, a kiállítókéban kék, a vásárlókéban piros csíkkal és felirattal ellátva. Különbséget tesznek az amerikai és a nemzetközi felvevőpiac között is, külön "International Buyer" badge-et kapnak az USA határán túlról érkezők. Másrészt pedig nyoma sincs a tipikus expós jellegnek: babakocsit toló párokat, vagy gyerekeket egyáltalán nem látni, igazából nőket se nagyon, inkább csak hostessek formájában.

A “zártkörű” modell azonban immáron 52 éve remekül működik, mindezt jól binyonyítja a kiállítói standok tekintetében több ezres, látogatók részéről pedig több százezres nagyságrendben mérhető részvétel, a világ minden tájáról.

Hogy mi található a csarnokokban? Sokkal jobb kérdés inkább az, hogy mi nem, mert gyakorlatilag minden és mindenki itt van. A legkisebb cégek és a legnagyobb márkák is képviseltetk magukat valamilyen szinten, akiknek valamennyi köze van az autó-motoros témakörhöz. Ilyen mennyiség mellett pedig már igencsak komoly kihívás kitűnni a tömegből, így minden kiállító igyekszik maradandót alkotni a standján. Mindez történhet komoly installációk, tömegeket vonzó aktivitás, nagyon durván megépített autók  és persze dögös hoszteszek formájában.

Standok terén főleg az autógyártók tesznek ki magukért. A legnagyobbat idén vitathatatlanul a Ford alkotta, aki egymagában épített be akkora területet kétszintes standjával, mint kompletten a Hungexpo “B” pavilonja. Tuningcégek terén pedig mindenkit megtaláltunk kint, akiről valaha akár csak egy cikk született itt az oldalon, számos helyi, felénk egyáltalán nem ismert műhellyel egyetemben. Rengeteg komoly építésre rátaláltunk, melyekre maximum képek és videók formájában csodákozunk rá a gép előtt ülve, fantasztikus élmény volt ezeket az autókat testközelből látni!

Érdemes megnézni a körítést is: a háttérben egy kompletten felépített bérház fala az installáció!

A vadonatúj Ford GT a gyár standján

Mindenre van már Rocket Bunny - vagy más szegecselt widebody - szett

A GoPro nem aprózta el: standjukon egy Pagani Huayra. Csak így lazán.

A Rusty Slammington a H&R standján

Folytatása következik, képeink első része a galériában!