A makulátlan motorterek egyike

Pár napja bemutattuk, ki volt idén Európa TOP16-ja a Tuning World Bodensee keretei között évente megrendezésre kerülő European Tuning Showdown indulóiból. Érdemes azonban megnézni a teljes mezőnyt is!

A jól megszokott A7-es csarnokból ezúttal a B5-be települő, egyedülállóan párbajok útján zajló küzdelem résztvevői idén a tavalyi szinten is jelentősen túltettek. Az összesen 60 felvonultatott járműve közül inkább már azokat kellett keresgélni, amelyek első ránézésre nem érnek meg egy többoldalas cikket bármely neves tuning magazinban. De az esetek túlnyomó többségében még e ritka kivételekben is pozitívan kellett csalódnunk, a melléjük kirakott infótáblák alapján.

Szinte minden stílus képviselte magát az ETS-en, a közös tényező a hibátlan minőségű átépítés volt

Az ETS szervezői semmit nem bíztak a véletlenre. Minden egyes autónak megvolt a maga - egyáltalán nem hétköznapi - különlegessége, amiért ezen a versenyen elindulhatott. Egy-egy darab mellett pedig bármiféle túlzás nélkül, lazán időzött el félórákat az ember, míg minden módosítást és apró finomhangolást felfedezett rajta.

Számos példányt sokkal inkább lehetett egyfajta műalkotásként elemezni, mint tuning autóként: ezektől a - szó szerint - utolsó csavarig makulátlan építésektől már el sem várná az ember, hogy közúton lássa közlekedni őket. Sőt, szinte az fájdalmat okozott, mikor egy-egy patikatisztaságú, minden részletében fényezett-krómozott-polírozott motort beröffentettek, a hasonló tulajdonságokkal bíró motorterekben. Az érzést ahhoz hasonlítanánk, mint mikor egy műszaki eszközről lehúzzák a gyári fóliát: még mindig vadonatúj, de már nem ugyanúgy.

Röffenteni márpedig kellett, mert a szabályok szerint az autónak a saját lábán, saját erejéből kell kigurulnia a párbaj helyszínére és vissza. Nem kevesen állították le inkább ötször a motort a rövid művelet közben, a hő és a kopás okozta amortizációt minimalizálandó!

VW Golf II "Breki-style"

At ETS mezőnye 14 ország autóiból áll össze idén, akik a négy nap folyamán egyenes kiesése rendszerben mérkőznek meg egymással a helyszínen kialakított arénában. Mindennek menetéről és a magyar vonatkozású eddigi történésekről korábbi cikkünkben olvashattok. A párbajok körítésére is komoly hangsúlyt fektettek a németek: az autók zenére vonulnek be és ki, a mérkőzéseket pedig speaker vezeti, aki minden fontos infót megoszt a közönséggel a versenyzőkről. Az egésznek kicsit boxmeccses hangulata van, persze nem árt hozzá valamennyire tudni németül - vagy angolul, a külföldi indulók összecsapásait főként ezen a nyelven bonyolítják.

Igen. Az új SAAB installációja egy veterán SAAB!

A rendkívül színes mezőny részletes boncolgatásába ezúttal sem mennénk bele, íme néhány kedvencünk kiemelve, az autókról pedig egy cirka 200 fotós galériát állítottunk össze Nektek - érdemes végignézni!

Részleteiben talán ez az Audi TT volt a legkidolgozottabb

Ezt főleg azoknak, akik szerint csak bojlerek vettek részt az ETS-en

Szintén zenész. Amit a kasztnin látsz, az utolsó négyzetcentiméterig fényezés!

Mintha gyárilag nem így nyíina a BMW E30, igaz?

Bőrözött, végtelenül egyedi utastér a Predator-filmek jegyében. Mondhatod, hogy nem tetszik, de mi munka lehet benne?

Japán gépek és a VIP stílus kedvelőinek: ilyen is volt.

A győztes Ford Roadster motortere. Bizony, az ott egy Chevy LSI blokk

Ahol még a lambo-ajtó is bocsánatos bűn

Több esetben alulról is érdekes volt a világ

...sőt, még a belső felületeken is.

A képek egy részéért ismét a Szabo.Gabor.Photography-t illeti a dicsőség!