A halogén izzókat időnként akkor is cserélni szoktam, ha nem égnek ki. Pár év után úgy vettem észre vesztenek az "erejükből", illetve kijönnek a gyártók mindig olyan izzó típusokkal, amelyeknek a korábbiakhoz képest növelt a fényereje, így érdemes cserélni. Most viszont a bal oldali kiégett, így a szükség sürgette a cserét. Gondoltam mindkettőt leváltom, kinéztem a célra az Osram új Night Breaker izzóját, amely igen jókat ígér – az élettartamon kívül (mellékelt képen).

Osram Night Breaker

Gyanútlanul elkezdtem a cserét, előbb a kiégett izzónál. Leszedtem pár útban lévő műanyagot, hogy hozzáférjek a fényszóró hátuljához, majd levettem a porvédő sapkát. Fura barnásszürke lerakódást szórtam ki belőle. Megfogtam a két vezeték egyikének a saruját, ami szétmorzsolódott a kezemben – mi a? Akkor láttam, hogy mindkét csatlakozó szénné égett, darabokban jött le. És persze a vezeték végét is megviselte a hőhatás.

elszenesedett csatik

Kíváncsian vettem ki az izzót, amelynek az izzószálja teljesen ép volt, viszont a talpa szintén szenesre égett. Első ránézésre úgy véltem, hogy a két talp olyan közel volt egymáshoz, minden fizikai elhatárolás nélkül, hogy áthúzott az áram, zárlat lett és szépen felhevült. Az izzó Eagle Eye nevű, a neten kereséssel azonosíthatóan kínai darab. Gondolom olcsó is, a kocsi előző tulaja takarékoskodott.

Elszenesedett érintkező a H7-en

Kivettem a jobb oldali izzót is – ami amúgy működött -, német darab, lehet, hogy még eredeti gyári, semmi baja. A talpa láthatóan a kínainál sokkal jobban kialakítva, áthúzási esély nélkül. A jobb oldaliba így simán ment a csere. A bal oldaliba ellenőriztem, hogy átjut-e a feszültség az égett végeken, de nem. Így ott visszavágtam a vezetéket és sarut cseréltem. Ezután raktam be az új izzót. Már az első szürkületkor feltűnt, hogy az új Osramok nagyon erős fényűek, már a teljes sötétség előtt egész távoli pontokat is láthatóan megvilágít. Este pedig nagyobb hatótáv, egyenletes fény jellemzi. Tényleg jó.

izzók egymás mellett

A bal oldali a jó német darab, a jobb oldali a zárlatos kínai izzó

Viszont ez az izzó-égés dolog nem hagyott nyugodni, és utánakérdezgettem szerelőknél, hogy találkoztak-e ilyen jelenséggel. Hát bizony azt a választ kaptam, hogy igen, és gyakorta a H7-tel. Ez azért is érdekes, mert az 1 izzószálas H7 55 Wattos, a két izzószálas H4 pedig a fényszórót is bekapcsolva dupla olyan terhelés alatt is stabilan üzemel. Érdekes jelentés, talán a hőelvezetése rosszabb.