Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Augusztus 27-én, az Egerszeg Rádió és a Maxi Tuning magazin szervezésében tuningshow-val egybekötött találkozóra került sor Zalaegerszegen, az Egerszeg Pláza parkolójában. A kiállítás, és a vele együtt járó remek programok rengeteg érdeklődőt vonzottak a helyszínre, ahol – ha nem is annyira nagyszabású – de nagyon látványos, és jól megszervezett show várta a nagyérdeműt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kiállítással egybekötött tuning-találkozó alakulását már a kezdetektől figyelemmel kísértem a saját fórumán, ahol az első bizonytalan lépéseket követően, a napok múlásával egyre színvonalasabb rendezvény körvonalai kezdtek kirajzolódni. Mikor pár nappal az esemény előtt meghívást kaptunk a szervezők részéről is, már gondolkodóba estem. Ennek legfőbb oka, az volt, hogy Zalaegerszeg, ne szépítsük, „mindenhonnan” irdatlan messze van, na de Szegedtől meg aztán végképp :) Így igencsak játszanom kellett a gondolattal, pláne, hogy a hétvége egyedül számomra volt szabad, teljesen egyedül nekivágni egy ilyen útnak pedig végképp nem túl szórakoztató.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az utolsó lökést végül egy péntek esti eset adta meg, akkor történt ugyanis, hogy még éppen be tudtam magam könyörögni a fodrászomhoz egy hajnyírás erejéig, Ő pedig a következő kérdéssel fogadott: „Na, miért ilyen sürgős, csak nem mész Zalaegerszegre, a Tuning-találkozóra?”.
Lehidaltam.

Másnap természetesen ott volt a helyem, igaz jócskán elkésve, de semmiről sem lemaradva érkeztem meg hazánk több mint 750 éves múlttal rendelkező megyeszékhelyére, ahol a Pláza parkolójában már javában állt a bál.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény marketingje (mint a fodrászos példa is mutatja), valamint időpontja is hihetetlen jó volt. A megfelelő média-lefedettség, köszönhetően az Egerszeg Rádiónak – és természetesen a rendezvény társszervezőjének, a MAXI tuning újságnak is – érezhető volt abban, hogy valószínű kevesen lehettek az országban – pláne Zalaegerszegen – akik nem tudtak a találkozóról. Az időpont pedig minden tekintetben tökéletes választás volt: semmivel sem ütközött, és aki akart, zárás után még bőven kiért a Budapest Parádéra is. Mindemellett a létező legjobb, szabadtéri programokhoz passzoló időjárás is megadatott. Az ég felhős volt ugyan, de eső egész nap nem esett, viszont nem is volt az gatyarohasztó meleg, ami az embereket a strandra, vagy klimatizált helyiségbe zavarta volna.

Az eredmény hatalmas tömeg formájában mutatkozott.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Rengetegen voltak kíváncsiak a kiállított autókra, melyek között nagy számban voltak megtalálhatók innen az oldalról, valamint más kiállításokról is ismert gépek. Számos cég képviseltette magát a rendezvényen, külön kiemelném a H&H Designt, a szokásos gyönyörű demóautókkal, valamint a zöld ufonautáktól már szinte elválaszthatatlan Fusion csapatát, aki ezúttal is folyamatos girl-dance show-val szórakoztatta a nagyérdeműt. Számomra külön öröm volt a kialakított Honda-Acura blokk, melyhez végül én is beparkolhattam.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok terén sem lehetett ok panaszra: a Grandvoice autó-hifi beszerelő műhely támogatásában lezajlott hangnyomás-verseny mellett félóránként történt valami látványosság. Kint volt az IMI-team, így a tőlük már megszokott, színvonalas gumiégető produkciónak lehettünk szemtanúi. A H&H-s srácok jóvoltából Tálca Show-ra is sor került (aki még nem látott volna ilyet: ez nem más, mint pörgés első kerekes autóval, a hátsó kerekek alatt 1-1 tálcával), az igazi exkluzív látványosságot pedig a lowrider show jelentette, melyet a német Low-For-Show csapata biztosított, akik három autójukkal érkeztek a helyszínre. A fő műsorszámot a team akár 50 cm-re is felugrani képes 79-es Oldsmobile-ja előadásában tekinthettük meg, melyben végül két bátor jelentkező is ülhetett, természetesen „akció közben”. (A lowrider show-ról sikerült egy meglehetősen rossz minőségű videót is készítenem, letölthető a cikk végén)

Az első egerszegi tuning-találkozó messze a szervezők várakozása felett teljesített, így 100%, hogy lesz folytatás: elmondásuk szerint évente meg fogják rendezni a találkozót, és abban már biztosak lehetünk, hogy a jövő évi buli már a mostaninál is sokkal komolyabb lesz. Egy ilyen remek kezdés után pedig csak várni lehet a folytatást.