Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Június utolsó szombatján került sor a Dragracing Hungary csapata által szervezett nyári szezonzáró gyorsulási futamra, melynek ezúttal is a Kiskunlacházi reptér adott otthont. A rendezvény maga kisebb volumenű volt, mint amit már megszokhattunk, viszont a gyorsuláshoz ideális időjárás mellett remek eredmények születtek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A reggeli nyirkos, felhős idő szinte egész napra jellemző volt, a nap csak a döntők kezdetekor sütött ki a pálya felett. A nézők és a résztvevők számát tekintve is igencsak érződött a nyári szabadságolások, valamint feltehetően az előző esti EVO gyorsulás hatása. A délelőtti órákban szinte csak elvétve láttunk autósokat indulni, ahogy legutóbb, most is a motorosok voltak a főszereplők erre az időszakra. A nap második felére már szép számmal érkeztek versenyzők, a szokásos nagyágyúk ismét majdnem teljes létszámban vettek részt a versenyen, valamint új résztvevőkkel is találkozhattunk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Közülük mindenképpen kiemelt szinten említhető a Chevrolet Racing feliratú sátor alatt tanyázó öreg nitrós Chevy Caprice, amely 12 körüli időkkel tört be az ötödik kategória élmezőnyébe. Az autóban a hírek szerint még sokkal több lakozik, hiszen ezen a versenyen - technikai gondok miatt - a nitrót nem is használta tulajdonosa. Szintén megemlíthatjük a Hungaroringen is induló szlovák üvegszál Skoda 1000MB-t is, vagy pedig az optikailag is gyönyörű, fekete Porsche Carrerát, mely a gyönyörű felniken kívül a TechArt motorikus tuningja tett feledhetetlenné.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szezonzárón kevesebb volt a kiállító is, valamint erre a versenyre a szokásos speaker, Frankie helyét is egy új illető vette át – mondjuk úgy, hogy kevesebb sikerrel. Sztárvendégek ezúttal nem voltak, egyedül Fekete Pákó tűnt fel a színen, a tőle megszokott hófehér szerelésben.

Ezen a fordulón is megrendezésre került a szlalom versenyként operáló Drag-Rally fordulója, mely ez alkalommal még több indulót vonzott, az autós fordulók pedig remek versenyt, és nagyszerű eredményeket hoztak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az A1 (autó 1600) első helyére a múltkori második, Pirosvti Civicje futott be, a harmadik pedig ezúttal is az Endrődi Zsolt féle Civic lett. Kettőjük között Eötvös Tibor állhatott a dobogóra. Az A2 kategória (autó 2500) ez alkalommal sem a papírforma szerint alakult, ugyanis az állandó győztesnek mondható, Civiccoupe ez idő alatt éppen a King of Europe draget nyerte meg. Annyi viszont biztos, hogy nagy küzdelem lett volna, hiszen a múltkori győztes, Somogyi László turbós Fiat X1/9-ese az időmérők során már 10 másodperces időt is futott!! A hihetetlen, 10.965 másodperces idővel a Fiat megdöntötte a Vogelsinger Civic múltkori rekordját is, mindehhez pedig 201.6 km/h-ás célvonali sebesség párosult. A kategóriagyőzelemhez bőven elég volt egy lazább, 11.2-es idő is, jóval gyengébben (14 mp körül) muzsikáló ellenfeleivel szemben… A harmadik kategóriát (autó 3800) a Kovács Gáspár-féle turbós MR2-es vitte, a múltkori győztes, a Cziráki Károly-féle BMW ezúttal csak a harmadik helyre futott be. A második helyezett Ács András BMW-je lett. Az A4 (Auto 5000) első helyét most is a Schuszter-féle Audi Coupe vitte. Zoli a nap folyamán is remek, 10 mp körüli időket autózott, a legjobbja 10.001 @ 233.6 volt, de 10 másodperc alá csak nem sikerült becsúsznia. Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Talán ezért, vagy másért láthattuk az autóját is megrugdosni enyhén zaklatott idegállapotban, mindennek tetejébe a negyeddöntőben eltört az Audi egyik féltengelye is, így sikerült a verseny legrosszabb idejét, 85.6 másodpercet is felállítani. A döntőt viszont még ilyen feltételek mellett is képes volt megnyerni, a második és harmadik helyezést szintén egy-egy Audi, Gyurák Gábor és Nánássy Péter Quattrója szerezte meg. Az A5 (MUSCLE) döntőjét Kovács Attila S2-es Audija (AudiMaxpower) vitte, akinek a nap folyamán viszont sikerült 10 másodperc alatt autóznia: legjobb ideje 9.897 sec @ 233.8 volt!! A második helyre Hatvani Gábor és a Techart Porsche futott be, a harmadik pedig – emlékeink szerint – a nitrós Chevy lett (?). Az A6 (Diesel) kategória szintén meglepetéseket tartogatott: a második helyezett, Mauchner Attila Golfja 12 másodperc alá merészkedett, legjobb ideje 11.949 volt, 189.4 másodperces célvonali sebességgel! Mindennek ellenére a döntőben – aznapi legrosszabb idejével - alul maradt a nála egész nap gyengébben teljesítő Solti Gábor Volkswagenjével szemben. Az A7 (Dragster Speciál) kategóriában nem volt induló.

A versenysorozat következő állomására augusztus 18-án kerül sor, ezúttal Kunmadarason, valamint szeptember 8-9-én Lacházán egy igen nagyszabású, kétnapos rendezvény várja a látogatókat a Kiskunlacházi reptéren – sztárvendégekkel, Red Sun Fest-tel, gyorsulással és rallyval, valamint nagyon komoly gépjárművekkel. Minderről bővebben hamarosan, híreink között!