Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Nos, a szombat esti partiról csak annyit, hogy olyan irgalmatlan dózist kaptunk a német tuning szcénából, hogy a hatástól még azóta is másnaposan bambulunk magunk elé. Bár a 2007-es csapat szerint idén valamivel kisebb volt a felhozatal a megszokottnál, felénk mindezt leginkább úgy hívnák, hogy a bőség zavara. De nagyon durván.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tünetek már a fotózásnál elkezdődtek, ami általában úgy működik, hogy a kevésbé érdekes, sablonosabb autókról egy kép készül, az igazi gyöngyszemeknél pedig belemegyünk a részletekbe: utastér, motortér, felni, hifi... nos, a történethez elég annyi, hogy ezzel a módszerrel már a legelső csarnokban csordultig telt a 2 gigás memóriakártyám. Ezen a szinten már nehéz válogatni: szinte mindegyik autó minden részletében tökéletesen egyedi volt, bármelyikük probléma nélkül illett volna be egy-egy tuning magazin címlapautójának – és tegyük hozzá, erre volt is példa bőven. A Silver VIP fantázianevet viselő csarnok tömve volt az efféle vasakkal, ennek közepén, vörös szőnyegen álltak a Tuning Europameisterschaft, azaz a nemzetközi szépségverseny autói. A versenyzők között, az említett két hazai autón túl a már Bodensee-n is kedvencnek kikiáltott sárga fehér Passat, egy osztrák fehér Golf III-as (ami egyébként a magyar RS-Tuning kézjegyeit viselte magán), egy sváci Subaru, egy nagyon igényesen kidolgozott Pheaton, egy rózsaszín T1-es, valamint egy Hot Rod kapott helyet, utóbbiak mind Németországból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A létszám igen durva volt autók terén, szinte hihetetlen volt, hogy a délután kettőkor még üresen kongó terület néhány óra leforgása alatt hogy meg tudott telni tuning vasakkal. Fotózás közben a második döbbenet akkor ért el, mikor kikeveredtem a kültérre, ahol szintén hegyekben álltak némethon büszkeségei. Nehéz megbecsülni, összesen hány jármű vett részt a találkozón, annyi biztos, hogy a terület kisebb volt a Bodensee-i Messénél, viszont az is igaz, hogy az autók is sokkal sűrűbben álltak. Ezer autó mindenesetre nem volt, de valahol biztosan ötszáz felett volt a darabszám.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ami még más volt Bodensee-hez képest, a cégek viszonylag kis száma. Bizonyára az időtartam rövidsége miatt is, hiányoztak a nagy épített standok és installációk, sokkal inkább találkozó jellegű volt a dolog a belső területeken is, mint kiállítás. Tuning cégek terén a legnagyobb csarnokban a rendezvény szervezője, a Car Art vonult fel, kb. 30 eszméletlenül ütős autóval, köztük a legújabb, az EB-re épített, 60 cm-mel Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!megnyújtott „foci” T1-essel. Kint volt a Wheels Company, aki 5 gyönyörű, minimum 20 felnikkel szerelt autót állított ki, valamint az FK Automotive hozta el kamionját a Bodensee-n már látott demóautók kíséretében. A szépségversenyes stand mellett kapott még helyet az egyik fő installáció, melyet DJ pulttal valamint hangosítással láttak el, ahonnan természetesen egész este megállás nélkül szólt a house. Körülötte pedig csupa air ride-os autó került kiállításra, bizonyára nem véletlenül.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egyik fő exkluzivitást hozta el az Alpine, aki legújabb munkájukat, egy R500 alapjaira épült fantáziaautót hozott a rendezvényre, mely ugyan már egy éve létezik, de csak ebben az évben került át az öreg kontinensre. A CarNight láthatóan fontos állomás volt számukra, hiszen a bordó csoda mellett további két demóautót, valamint egy külön színpadot is felvonultattak, melyen két ismert helyi rapper tartott előadást – bár inkább ne tették volna. Mindenesetre az exkluzív demóautóról hamarosan részletesen is olvashattok oldalunkon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A számos klub, és egyedileg épített optikai csoda mellett gyorsulási autók is helyet kaptak a csarnokokban, melyeket a Rat Attack csapata hozott a helyszínre. Közülük is a legérdekesebb a V12-es Golf II-es volt, melyben elől és hátul is egy-egy VR6-os blokk kapott helyet. Na és a biztonság kedvéért még két turbót is belepaszíroztak. Az autót egyébként be is röffentették, nagyon csúnyán hangosan muzsikált – két csarnokkal arrébb is zavaró volt mikor szólt – mindemellé pedig félméteres lángcsóvákat eregetett, a közönség nagy örömére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvényről amik viszont nagyon hiányoztak, a programok voltak. Gyakorlatilag a mindenhonnan üvöltő veretős muzsika mellett semmi megjegyezhető dolog nem történt, de minden bizonnyal nekünk is követni kellett volna fritz testvéreinket, és jól megalapozni az estét alkohol terén is. Mindez már csak az éjszakai szabadtéri diszkó miatt megérte volna, mely sötétedéstől várta az érdeklődőket, valamint ennek keretein belül került sor a díjátadóra is. Ezt a részét viszont nagyon eltalálták, annyi biztos, hogy a legjobb hangulatú díjátadó volt, amin valaha részt vettem. A DJ pultnál az egyik főszervező, André keverte a zenét, a speaker pedig a számok alatt, Hamvai PG stílusban konferálta fel a győzteseket, akik a színpadon vehették át a hostessektől a kupákat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Hazai fronton is mindkét autónk kapott egy-egy negyedik helyezést, ahogy a dobogósokon kívül minden nevező, ami szép gesztus volt a szervezők részéről. A verseny győztese abszolút megérdemelten a Pheaton lett, második az arany-fehér Passat, harmadik pedig az RS-Tuningos osztrák Golf. A díjátadót követően pedig előkerültek a durvább lemezek, és kellemes kis house party vette kezdetét. Mire visszaballagtunk, a csarnokok már szinte teljesen kiürültek, hajnali kettő körül pedig, egy kis Xboxozást követően mi is elhagytuk a helyszínt.

Összességében: Szép volt, jó volt, jövőre pedig - remélhetőleg nagyobb hazai létszámmal - ugyanitt ;)