Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Július 12-én, tikkasztó hőségben bár, de izgalmas versennyel folytatódott az idei Dragracing Hungary gyorsulási széria, ez alkalommal a nyíregyházi reptér betoncsíkján.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az elmúlt években már több jeles rendezvénynek helyt adó repülőtér most autósok és motorosok számára egyaránt lehetővé tette a 402 méteres megmérettetést, melyre a megszokottnál kevesebben, de így is szép számmal érkeztek jelentkezők. Ami rögtön látható volt, a határ közelsége számos román versenyzőt is hazánkba csábított, akik ráadásul nem is szerepeltek rosszul, jópáran döntősök lettek közülük.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A felhozatal krémjét a King of Europe hősei alkották, kint volt a KOE Street FWD első helyezett Voegelsinger Sanyi és Hondája, valamint csapattársa, Szabyk és Fiestája, aki Európa legjobbjai között a harmadik helyezést érte el ugyanebben a kategóriában. A szombati versenyen viszont fordult a kocka, Szabyk győzött a tapadást nem igen találó Civic előtt, aki most a második helyen végzett. Tiszteletét tette a versenyen Schuszter Zoli RS2-ese is az Audimaxpower képviseletében, a Skunk2-es csapat, a Boci Civic, és még sokan mások, az ismert Lacháza/Rábaringes arcok közül.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szintén látványos volt a kora délután érkezett két amerikai szörnyeteg, egy gyönyörű Chevrolet Camaro és Caprice, akiknek köszönhetően a V8-as motorhangban sem szenvedett hiányt a publikum. A gyorsulási autók mellett viszonylag kevés szerepet kaptak a tuning/hifis cégek, egyedüli kiállítóként egy helyi hifis képviselet vonult fel, többek között a Boombasstik színei alatt debütált Macaudio Firebird-öt kiállítva.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok terén Kulman Miki (Mikeboy) Streetfighter színvonalas bemutatója, valamint topless autómosás biztosították a látnivalókat, utóbbi mellesleg két igen impozáns hölgy főszereplésével zajlott le. A rendezvény egyébként végig jó hangulatban telt, köszönhetően az állandó speakernek, Frankie-nek, valamint a számos ismerősnek is. Egyedüli problémát csupán egy technikai gond jelentett, mely miatt közel egy órán keresztül állt az időmérés, a szervezők pedig a motoros döntőket lefújni kényszerültek. Na meg persze a kánikula, és az UV-B, de mindez ugye a legjobb családban is előfordul ;)

A következő Dragracing gyorsulásra augusztus 30-án, Pécsen kerül sor, persze addig lesz még egy Hungaroring és egy Kunmadaras is, ha az Országos Bajnokságot tartjuk szem előtt.