Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az elmúlt 29 évben naponta 2100-an döntöttek a VW Golf mellett. Főként ennek köszönhetően az Abt Sportsline mérnökei számára 1974-es debütálása óta, ez a modell jelentette az egyik legjobb tuning alapot. 3 évtizedes tapasztalatát felhasználva az Abt egy új koncepciót dobott a piacra, az Abt VS4-et.

A legfontosabb változtatás a motor tuningja volt: teljesítményének növekedését a vezérlő elektronika teljes átprogramozásával érték el. A turbo-dízel rendszer fejlesztése a korábbi 140 lóerőt további 30-al fejelte meg. A megnövelt 170 lovas teljesítmény magasabb nyomatékkal és gyorsulással is párosult.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Természetesen az autó megjelenése is változott: A VW Golf amúgy is igen erőteljes sziluettjét a Kempten bodykitje teszi még hangsúlyosabbá. A modell sportos külsején sokat dob a "sport" rácsokkal felszerelt frontspoiler, mely egy légterelő toldattal egészül ki, e mellett a hátsó garnitúra, a szárny és a küszöbök is sokat dobnak az összképen. A jármű kipufogórendszerét az Abt tervezte. A külvilággal négy kipufogó végen keresztül kommunikáló szörnyeteg brutális hangját egy sport hátsó dob tartja kordában.

A VW Golf-ot állítható magasságú futóművel látták el, mely jelentősen javítja a jármű menettulajdonságait. Az Abt 19 inches SP1 kerekei optimális tapadást biztosítanak, így nagy kanyarsebesség válik elérhetővé. A felniket 235/35 R19 ContiSportContact gumik veszik körül. A biztonság, kezelhetőség növelésére és a váratlan helyzetek elkerülésére az Abt saját sport fékrendszerével felszerelve szállítja az VS4-eseket.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ez a Golf talán már egy fokkal elérhetőbb, mint a szokásos 2000 lovas, 100 millió forintos verdák, amiket itt szoktatok látni, de mindenképp megérdemli hogy szót ejtsünk róla. Főként, hogy nekem az új 5-ös továbbra sem jön be :)