Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy hónap sem telt el, hogy a BMW-guru G-Power bezsebelte a világ leggyorsabb SUV-jének járó elismerést, máris újabb sebességrekordot állítottak fel. Az M5-ösre épülő, Hurricane RR fedőnévre keresztelt építésükkel a leggyorsabb szedán címét is magukénak tudhatják.

Tovább öregbíti a német cég hírnevét, hogy ráadásul saját rekordjukat döntötték meg: az eddigi csúcsot az ikerturbós V10-es motorral szerelt, 750 lovas G-Power Hurricane RS tartotta, mellyel 367.4 km/órás végsebességet sikerült abszolválni. Az RR teljesen hasonló alapokra épült, mint elődje, azonban nagyobb csigákkal és egy kis elektronikai bűvészkedéssel további 6.7%-os többletet sikerült kicsikarni a blokkból.

A végeredmény 372 km/órában maximalizálódott, ami nagyjából a McLaren F1 tudásának felel meg. A 800 lóerő / 800 Nm nyomaték párosítással rendelkező gép 4.35 másodperc alatt gyorsul fel százra, a 200 km/órás tempó eléréséhez pedig 9.5 másodperc szükséges. A 300 km/órát pedig 25.8 másodperc alatt sikerült elérni, álló helyzetből.

A rekordhoz az autón eredetileg található 20 hüvelykes garnitúrát is 19 colosra cserélték, Michelin Pilot Sport garnitúrával felvértezve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!