Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Sokak örömére a BMW tavaly újjá élesztette a sokáig jegelt 6-os szériát, melyhez természetesen számos tuning cég azonnal futószalagon dobta ki a szebbnél szebb koncepciókat. Ami biztos, hogy a hatos BMW-t egyszerűen nem lehet elrontani, de javítani is nehéz rajta. A Német AC Schnitzer csapatának sikerült a közel lehetetlen feladat: nyugodtan állíthatjuk, hogy az ACS6 Sport az egyik legjobban sikerült 6-os koncepció.

A pontosság kedvéért, azért muszáj megemlítenem egy apró részletet: jelen esetben egy M6-ról van szó. Talán így nincs is olyan nagy hiányérzetünk, hogy a Schnitzer mérnökei csupán egy új kipufogórendszerrel gondoskodtak a plusz lóerőkről. Azért tegyük hozzá, a hangzás minimum 100 lóerő többletet sejtet ;)

A következő lépés a menettulajdonságok javítása volt. Az új - 25 mm-es ültetést biztosító - sport futómű csomagnak köszönhetően az autó kanyarstabilitása és úttartása jelentősen javult, mindemellett egy speciális toronymerevítőt bepréseltek a motorháztatő alá.

Az autóra választható felni garnitúrákban nem lehet hiányunk, a cég kínálata a 19”-ostól egészen 21”-os tárcsákig áll rendelkezésünkre. Az abszolút opció azonban mindenképpen az új, egyedileg polírozott, alufelni garnitúra, mely amellett, hogy látványos, sokkal kevesebbet is nyom elődeinél. A garnitúra egy korábbi koncepción, a Tension-ön már megfigyelhető volt, a hátsó, szélesebb 20" felni súlya mindössze 10.8 kg, az elsők még könnyebbek, kb 10 kg-ot nyomnak. Az ACS6 Sport-ra az új felnik elöl 245/35 hátul pedig 285/30-as abroncsokkal kaphatók.

Az autó számos új aerodinamikai elemet vonultat fel, de találkozhatunk az ACS5-ből (M5) megismert elemekkel is, úgy mint például a csomagtartón található spoiler. Felkerült egy új első és hátsó lökhárító, valamint egy retro hatású króm hűtőrács is, melyek együttese méltó egy V10-es aggregáttal rendelkező fenevadhoz.

Végül ejtsünk pár szót a belsőről. Karbon, illetve titánium hatású exkluzív díszítő elemek és kiegészítők közül válogathatunk, továbbá egy sport kormány és számos alumínium elem is felkerült a gyári alkatrészek helyére: pedálok, sebváltó gomb, kézifékkar és szőnyegek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!