Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A hétvégén lezajlott 25. Tokyo Auto Salon legfőbb újdonságát három típus példányai jelentették: az új Skyline GT-R, a Subaru Impreza STI és nem utolsósorban a Mitsubishi EVO X-ese, melyet számos tuningcég vett máris kezelésbe.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ahogy a fotókból is kiderül, igencsak friss még a legújabb EVO, így több neves japán cég el sem készült kiegészítőivel a kiállításra, igazán átütő (motorikus) átalakításokat pedig a jelenlévő gépeken sem láthatunk. Az elvétve megtalálható újdonságok mellett a leggyakoribb módosításokat a futóművek, merevítők, kipufogók és légszűrő-rendszerek jelentették – mindemellett persze optikai tuningban sem volt hiány.

Az egyik gyöngyszemet az ARC (Abbey Road Company) hozta a helyszínre, melyet nagyobb intercoolerrel, erősebb fékekkel, valamint állítható sport futóművel szereltek fel. A HKS és a Camp közös alkotásaként csupa karbon elemmel – hűtőrács, küszöbök, diffúzor – felszerelt tízes különlegessége a műszerfalba integrált LCD kijelző, melyen a motor különböző paramétereit láthatjuk analóg kijelzők formájában – annyi biztos, hogy barátságosabb megoldás, mint szétvágni az órák miatt a kárpitot.

Érdemes még kiemelni a Team Orange narancsszínű D1-es EVO X-esét, mely szponzormatricák tömegével várja az idei szezont . Az összkerekes driftre készült autó többek között teljes karbon légterelő szettet, valamint egy Enkei garnitúrát kapott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A többiről pedig beszéljenek a képek – számos szép, ámde motorilag szinte gyári koncepció született. Annyi viszont már most borítékolható, hogy a jövő évi Tokiói Autókiállítás bizonyára bővelkedni fog a komolyabbnál komolyabb EVO X-esekben.

Mi pedig hamarosan folytatjuk a Skyline-okkal.