Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az idei genfi koncepciók sorát egy 599 GTB Ferrarival folytatjuk. Az elkövető nem más, mint a luxus sportautók egyik nagymestere a német Mansory. A 599 GTB Fiorano egy komplett külső-belső, illetve teljesítmény kozmetikán átesve került a nagyközönség elé.

Ferrariról lévén szó, igen nagyok az elvárások, de a másik oldalról pedig az is igaz, hogy nehéz elrontani is egy ilyen autócsodát. A Mansory korábbi munkáit ismerve azonban a siker már a tervezőasztal előtt garantált volt. A maranellói csődörhöz egy komplett karbonból készült extra könnyű optikai csomagot, valamint egy igen ütős teljesítmény tuning csomagot állítottak össze. Az autót egyszerűen csak Mansory Stallone-nek becézik.

Az autó gyárilag sem gyenge, 620 lóerős 6.0 literes V8-as erőforrását egy kompresszor segítségével 720 lóerőre tornázták fel. A Mansory „Stallone” 3,9 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulása 2 tizeddel javult, a végsebessége pedig 340 km/h-ra módosult. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a genfi kiállításon az ilyen menetteljesítmény adatok egyáltalán nem egyediek.

Az autó külseje szerencsére viszonylag szolíd változáson ment keresztül. A karbon-ból készült kiegészítő elemek elsősorban nem is a látványt, hanem a nagy sebesség mellett fellépő leszorítóerőt hivatottak javítani. A képeket látva azért a látvány sem rossz.

Az igazi nagy durranás autó belsejében található. Az egész belsőt egyedülálló piros strucc - feltételezem, hogy festett bőrről van szó, mivel még nem láttam piros struccot - bőrborítással látták el. Természetesen a már megszokott karbon, illetve alumínium kiegészítőkkel, az ergonómiailag tökéletesen kialakított sport kormánnyal is találkozhatunk. Az autó belseje nagyon látványos, de a piros bőr számomra már talán kicsit túlzás.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!