A német G-Power-tól már számos ütős BMW különlegeséget láthattunk. Legújabb munkájuknál is maradtak kaptafánál és egy 231 lóerős 3.0 literes Z4-est vettek kezelésbe.

A G-Power első lépésben a teljesítményt vette kezelésbe és nem túlzás kijelenteni, hogy rendesen kitettek magukért. Az izmosítás fő elemei egy ASA T1-12-es kompresszor, egy komplett sport kipufogó rendszer, valamint az új összetevőkhöz optimalizált vezérlő elektronika. A végeredmény pedig igen meggyőző: 375 lóerő és 420 Nm nyomaték. Az új teljesítménynek hála a G-Power G4 EVO III 4.9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-ra, valamint igen impozáns 300 km/h-ás végsebességgel rendelkezik. Az extra lóerőkért közel 19.000 eurót kell letennünk az asztalra. Azt nem mondanám, hogy olcsó mulatság, de ha azt vesszük, hogy ennyiért egy M-es Z4-es teljesítményével ruházzák fel autónkat, rögtön barátibbnak tűnik az ár.

A teljesítmény tuning mellé egy kis felárért, egészen pontosan további 10.000 euró ellenében komplett optikai csomagot is vásárolhatunk. Ezért a borsos összegért egy teljes aerodinamikai csomagot, 20”-os exkluzív felni garnitúrát, sportosabb futóművet, nagyobb hatásfokú fékrendszert és belső kiegészítőket ajánlanak.