Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy hónapon belül már a második csemegéről érkezik hír a francia tuning szcéna háza tájáról, most pedig végre donort is a hazai autóparkból válogattak. A Lazareth Auto Moto fedőnevű cég egy minden téren különleges, a gyári verzióra már hírből sem emlékeztető Renault Twingo-t épített.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A külsőleg láthatóan a Clio V6 Renault Sport, vagy a 2004-es Renault Megane Trophy által inspirált légterelő szett, és extrém szélesítés még csupán a kezdet: odabent egy 3.5 literes V8-as Range Rover blokk dohog, nem kevesebb, mint 200 lóerőt biztosítva a matt szürke méregzsáknak. Jogosan adódhat a kérdés, mindez hogyan fér be a kisautó óriásinak nem nevezhető motorterébe. A válasz természetesen sehogy, az erőforrást ugyanis az egykori hátsó ülések helyére rögzítették, így az sem meglepő, hogy a gyárival ellentétben, ennél a Twingonál már „hátul hajt a kerék”, mégpedig egy ötsebességes, manuális váltó segítségével.

A gyárilag 13-as virslik helyére brutális, 18 hüvelykes görgők kerültek, Yokohama slick abroncsokkal szerelve, elől 230/65/18, hátul 320/56/18 méretekben. Természetesen a futómű sem maradt gyári állapotban, mindemellett a fékeket is erősebbre cserélték.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Odabent a MOMO alcantara üléseit, valamint sportkormány találunk, a műszerfal közepére pedig egy váltásra figyelmeztető lámpával felszerelt jókora kijelzőt szereltek, mely a sebességet, fordulatszámot, valamint a köridőket jeleníti meg – többek között.