Habár a hivatalos debüt csak júliusban lesz, a már megjelentetett képek mellé a Honda egy rövid előzetes videóval is előrukkolt, a 200 lóerős Mugen CR-Z koncepció kapcsán!

Korábban írtuk: Nem csak ígérték, meg is csinálták: ahogy már előző cikkünkból is kiderült, a hibridüzemű új Honda CR-Z-t a gyár saját tuningrészlege, a Mugen vette kezelésbe, végeredményként pedig a TYPE R szériákhoz hasonló vezetési élménnyel kecsegtettek. És lőn!

Hiába a remekül eltalált sportos forma, a középszerű teljesítmény és eleve a hibridhajtás az, amiről egy jóérzésű Honda-fanatikus leginkább hallani sem akar. Ha azonban már megvannak, egy kis tuninggal mindenből előnyt lehet kovácsolni: a Mugen nem csak a másfél literes i-VTEC erőforrást, hanem az IMA elektromotorját is alapos kúrának vetette alá. Így, a még nem végleges prototípussal is, a Civic TYPE R verziókat szorongató 6.6 másodperces 100 km/órás sprintet sikerült elérni. Később azonban további 15%-ot csavartak ki a teljesítményből, nem utolsó sorban pedig a kaszni súlyát is 50 kg-al csökkentették, így a végeredmény már biztosan túltesz a méltán bálványozott elődökön.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az erősebb, az előzetes adatok szerint 200 lóerőt és 245 Nm nyomatékot teljesítő motorhoz komolyabb fékek és futómű is dukált, aerodinamikai – és persze optikai – szempontból pedig egy sportos, komplett légterelő szett került az autóra, mindezt karbon motorháztető, valamint ultrakönnyű felnik egészítik ki.

A jó eséllyel limitált sorozatgyártásba kerülő, egyelőre viszont csak koncepcióként létező Mugen CR-Z hivatalos debütálása a júliusi Goodwood Festival of Speed keretei közt lesz Angliában, addig is néhány fotót már csepegtettek ízelítőként.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!