Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Porsche tuning terén eddig sem kispályás RUF Automobile egy újabb konverziót mutatott be, ezúttal a Cayman alapjaira építkezve. Sőt, a RUF CTR 3 névre hallgató gép már inkább nevezhető önálló szupersport autónak.

Történik ez legfőképp azért, mert az autó karosszériája már csak formájában idézi a Cayman-t, egyébként az egészet, több jótékony aerodinamika módosítás mellett, egy az egyben karbon-kevlár alapanyagokból építették újra. A pillekönnyű kasznival az autó mindössze 1,400 Kg-ot nyom, melyet az ikerturbós, 3.8 literes hathengeres középmotor mindössze 3.2 másodperc alatt röpít álló helyzetből százra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A 30 éve turbós boxermotorokat építő RUF most sem bízta a véletlenre a tuningot: a CTR 3 750 lóerőt és 960 Nm nyomatékot teljesít, a végsebességet pedig 380 km/órában limitálták – ennél azonban biztosan tudna többet is, már csak ha a 420 km/óráig skálázott sebességmérőt vesszük alapul. A jókora erőhatás hatsebességes, szekvenciális váltón keresztül jut a hátsó kerekekre, a turbók hűtéséről pedig darabonként egy intercooler gondoskodik, melyeket a hátsó kerekek előtti szellőző mögött helyeztek el.

Felnik terén a RUF saját fejlesztésű könnyűfém garnitúrájával szerelte fel az autót, elől 8.5x19, hátul 12.5x20 colos méretben, 255/35 és 335/20-as abroncsokkal. Az úton maradásról állítható sport futómű, valamint elől toronymerevítő és stabilizátor gondoskodik, a megállást pedig hatdugattyús fékek segítik elő, 380 mm-es hűtött karbon-kerámia tárcsákkal.

Az utasteret a megrendelő igényei szerint alakítják ki, a funkcionalitásra kihegyezett puritán designtól a bőrbe és alcantarába bújtatott luxus kivitelig. A versenyautós feelinget, valamint – nem utolsósorban – az utasok biztonságát pedig a RUF bukóketrece biztosítja.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!