Lengyelország jelenlegi legnagyobb tuning autós kiállítása, a Tuning Show Kraków nem először lát vendégül magyar autókat. Az idei, jubileumi tízedik rendezvényre mi is elkísértük hazánk fiait.

Hasonlóan a tavalyi felálláshoz, a szervezők most is a Carstyling.hu, valamint szezonnyitó rendezvényünk, a Tuning Show partnereként biztosítottak kiállítási lehetőséget a hazai vasaknak, melyhez az autók tulajdonosai számára ingyenes szállást is biztosítottak.

Aki olvasta Jocipapáék 2011-es beszámolóját, bizonyára emlékszik rá, hogy akkoriban nem mentek igazán zökkenőmentesen a dolgok. A legtöbb probléma azóta – így vagy úgy – szerencsére orvosolva lett. Meglehetősen hosszú, szerpentinekkel és – GPS ellenére történő – eltévedéssel teli utat követően, este 8 körül érkeztünk a krakkói Targi kiállítási centrumba, ahol hazudnék, ha azt mondanám, hogy már javában tartott a készülődés.

Az igazat megvallva, ha mi valaha is így álltunk volna a rendezvény nyitása előtti este, bizonyára sírva is fakadtam volna: a csarnok 2/3-a üresen állt, dekorációk, technika sehol, csupán elvétve bújt meg néhány átlagosabb, láthatóan takarítatlan tuning vas a félhomályban.

A szervezők azonban mégsem látszottak idegesnek, a témában már járatos Fakukactól pedig meg is tudtuk a miértjét: állítólag, tavaly ilyenkorhoz képest nagyon is jól álltak, hiszen még hátra volt a szombat délelőtt, ahol a dolgok oroszlánrésze történni szokott, közvetlenül a 11 órás nyitás előtt.

Nekünk mindenesetre – mosással együtt – maradt cirka háromnegyed óránk a beállásra és kipakolásra, a morcona gondnok bá’ ugyanis már akkor jó 20 perce zárt volna, legalábbis a 2009-es lengyel gyorstalpalóra, és a meglehetősen sokszor elhangzó „kurwa” kifejezésre alapozva, valami ilyesmi jött le :)

Így, szombaton már hajnalok hajnalán magunk mögött hagytuk takaros kis koleszszobáinkat, hogy a jobban értesült többséghez hasonlóan, mi is sebtében élére rakjuk a standunkat. A lengyelek láthatóan nyugodtabb nép nálunk, nem igazán siették el a dolgokat: volt autó, amelyik csak délután 1-kor parkolt be a helyére, a legnagyobb tömegben, de végül csak elnyerte végső formáját a kiállítási placc.

Magát a területet egyébként egy cirka Hungexpós „B” pavilon méretű (~6,000 m2), öregebb raktárépületként lehetne jellemezni, amit válaszfalak osztanak három kisebb részre. A főbejárathoz legközelebb eső csarnokot leginkább különböző autós cégek, üzletek, továbbá veterán, valamint amerikai autók foglalják el. A középső csarnokban kaptak helyet – velünk együtt – javarészt a különböző klubok, valamint a magánkézben lévő tuning autók, míg a harmadik rekesz a hifis cégek demóautói, versenyautók, RC-drift, valamint a kettesbe már nem férő magánautók különleges egyvelegét alkotja.

A méretesnek nemigen nevezhető kültéri placcon, a hangnyomás verseny párharcainak kialakított aréna, az autó szépségverseny – WojnaPP – forgószínpados standja, valamint egy zsebkendőnyi (v.ö. Hungexpón látott terület kb. harmada) drift pálya kapott helyet. Ez utóbbit azonban kőkeményen ki is használják, a hármas csarnokból kirajzó driftautók egyszerre öten is köröztek rajta – legalábbis a WC-ablakból látottak tanúsága szerint, máshonnan ugyanis lehetetlen volt a tömegtől rálátni az eseményekre.

Történt ez annak ellenére, hogy az időjárás nem igazán volt kegyes a rendezvényhez: a reggeli napsütést kora délután hatalmas vihar váltotta, azóta pedig gyakorlatilag megállás nélkül esik – remélhetőleg holnapra valamivel konszolidáltabb feltételek mellett vághatunk neki az eseményeknek.

Addig is néhány örök érvényű igazság a mai napról:

  1. Magyarul beszélő embert hamarabb találni itt, mint aki tud angolul
  2. Rossz lengyel nő gyakorlatilag nincs
  3. A büfében olyan jó sört csapolnak, hogy azt tanítani kellene

És mivel ez a röpke kis beszámoló az elfogyasztott sörök mennyiségével egyenes arányban kezd egyre érdekesebbé válni, a további részletekkel a következő epizódunkban jelentkezünk. Addig is galériánkban az ide útról, valamint a beltéri látnivalókból láthattok egy kis ízelítőt!

Folytatása következik!