Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Erőteljes motortuning, elegáns aerodinamikai elemek, 18” felnik és exkluzív utastér: a világ legkiterjedtebb Mercedes-tuning programjával rendelkező Brabus célkeresztjében ezúttal az új B-osztályos szerepel.

Mint azt a neves cégtől már megszokhattuk az eddigiekben is, ismét egy tökéletes alkotás látott napvilágot. Mindazonáltal, akinek a cég neve nem lenne elég biztosíték, azt talán meggyőzi majd, hogy a Brabus minden átalakítására 100.000 km, vagy 3 év garanciát vállal.

Különösen érdekes ez a motortuning szempontjából, melynek kulcsszava a Brabus PowerExtra, a cég speciálisan dízel erőforrásokhoz kifejlesztett elektronikai upgrade-je. A csatlakoztatható chipet két erőforráshoz, a B 200 CDI-hez, valamint a B 180 CDI-hez fejlesztették ki, nem gyenge eredménnyel: az erősebbik motorból 50 lóerőt, valamint 50 Nm plusz nyomatékot sikerült kicsikarni, melynek segítségével a tuningolt B-osztályos 8.4 másodperc alatt teljesíti a 100 km/h-ás sprintet, maximális sebessége pedig 215 km/h-ban áll meg. A gyengébbik aggregát plusz 34 lóerővel ugrott meg a gyári 109-ről, nyomatéka pedig szintén 50 Nm-el, 250-ről 300-ra nőtt. A módosítások nem érintik érzékenyen sem az autó fogyasztását, sem a károsanyag-kibocsátást: minden marad a szigorú Euro 4-es szabványok között.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A motortuning mellett egy átdolgozott kipufogórendszer gondoskodik a kellően sportos hangzásról, mely rozsdamentes acél végekben befejeződve egy exkluzív látványt is nyújt az autó hátuljának.

Az optikai csomag első- és hátsó lökhárító-toldatokból, valamint 1 pár küszöbből áll össze, melyek tökéletesen egészítik ki a gyári autó vonalait. Az első toldat mellé további kiegészítésként 1 pár fényszóró, valamint ködlámpa is rendelhető. A plusz fénytechnika a küszöbök esetében sem marad el: az elemekbe opcióként egy ajtónyitáskor aktiválódó ledsor is beépíthető, melyek fénye az ajtó melletti talajra irányul.

A Brabus saját, elegáns ötküllős felnijeit kínálja az autóhoz, 7.25Jx17, vagy 7.25Jx18-as méretben. Gumik terén beszállítói, a Yokohama és a Pirelli abroncsait kaphatjuk a keréktárcsákhoz, 18-as felnik esetén 215/40R18, vagy 225/35R18-as méretekben. Ha már a futóművet emlegetjük, természetesen az ültetés sem maradhat el: a Brabus sportrugói 30 mm-el hozzák közelebb a kasznit a talajhoz, mindezt a komfortérzet, és a gyári gátlók megtartásával.

A cég mérnökei az belső tér szinte minden elemén - minimum egy Brabus logóval - ott hagyták a kezük nyomát: polírozott rozsdamentes küszöblécek, Brabus sport kormány, váltógomb és kézifék-kar, alumínium ajtózárók, kilincsek és szőnyeg-blanketták teszik csillogóbbá a terepet. Akinek mindez nem elég, egy kis extra pénzmagért bármilyen színű bőrborítást is szabathat az utastérbe, valamint megrendelheti a cég kiterjedt multimédiás csomagját is – de ez már egy másik történet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!