A kiszivárgott információk szerint meglehetősen kedvező áron lehet majd hozzájutni a Ford legendás sportkocsijának legújabb, hatodik generációs kiviteléhez. Sőt, sokan már azt is tudni vélik, hogyan fog kinézni.

Widebody elképzelés az új Mustang elképzeléshez (forrás: Mustang6g)

2015-ben, a széria 50. születésnapjának évében áll csatasorba az új Mustang, a hírek szerint pedig az ára legalább olyan vonzó lesz, mint maga a kocsi. Ha lehet hinni a témában minden tényt és összeesküvést gyűjtő Mustang6g fórum információinak, akkor a legendás sportkocsi legfrissebb inkarnációjának alapára 23.995 dolcsi, azaz cirka 5 millió forint lesz. A nyitható tetős kivitelért állítólag 5.000 dollárral (1 millió forint) fognak többet elkérni odakint.

A vásárlók három különböző erőforrás közül választhatnak majd, ezekből a kezdetben elérhető két verzió ugyanaz lesz, mint ami a jelenlegi szériához is elérhető. Az alap ketyegő egy 3.7 literes V6-os szívómotor 300 lóerővel és 390 Nm nyomatékkal, 14.9 literes városi és 9.7 literes országúti fogyasztással. 1.890 dollár (400 ezer forint) felár fejében pedig egy 5.0 literes V8-as erőművet építenek az autó orrába, amely 420 lóerőt és 537 Nm nyomatékot továbbít a hátsó kerekek felé, mindeközben városban 15.7 litert, országúton pedig 10.1 litert eszik.

A CAR AND DRIVER magazin, címlapon az új Mustanggal

Ami az erőátvitelt illeti, az új Mustang hat- és hétgangos manuális illetve hat- és (2-3 évvel a debüt után) tízsebességes automata váltóval lesz kapható.

Az európai piacra ugyanakkor egy takarékosabb kivitel van tervben. A főszerepben itt egy 2.3 literes, soros négyhengeres turbós GTDI blokk áll, amely 310 lóerő és 420 Nm mozgósítására képes, 12.8 literes városi és 8.8 literes országúti fogyasztással. 

A modell hivatalos debütálása a jövő márciusi New York-i Autószalonra várható, de az internetre kiszivárogtatott grafikákban már most gyönyörködhetünk. Persze bárhogyan is állítják, közel sem biztos, hogy a végleges változatot tükrözik, ám adnak némi támpontot arról, hogy mire lehet majd számítani jövő tavasszal a Fordtól.

A lenyűgöző Ford Evos koncepció

Formát illetően a legnagyobb változást a Mitsubishi Lancer EVO X-esre emlékeztető első lámpák, valamint az Aston Martint idéző hűtőrács adja, amit egy korábbi koncepción, a Ford Evos-en már megfigyelhettünk. Mindennek egyébként lehet is alapja, hiszen egy tavalyi közlemény szerint az új generáció inkább hasonlít majd a tanulmányra, mint az ötödik szériás nagy testvérre.

Az információkat főként a Car & Driver magazin friss számára alapozzák, ami címlapot és terjedelmes cikket szentelt az új Mustang "leleplezésének". Az újság több grafikát is közzétett a modell kinézetét illetően, amelyekből persze számos további elképzelés született a virtuális autodesignolás - sőt, tuningolás! - világában - galériánkba ezekből, valamint az Evos képeiből válogattunk néhány darabot.

A többi meg majd tavasszal kiderül.

Forrás: Car and Driver, Mustang6g