Az ABT Sportsline az RS7-es Audi átalakítása után egy limitált szériás tuningcsomagot adott ki az RS6-R-hez, amely a Genfi Autószalonon került bemutatásra. A világszerte mindössze 25 példányban készülő ABT Audi RS6-R nem csak extra teljesítményt, de egyedi megjelenést is kapott.

Vörös karbonból készült az agresszív koptató, az első lökhárító légterelő bajszai, a hátsó diffúzor és a tetőspoiler is, de a vörös szín visszaköszön a feketére fújt felnik karimáján és a szénszálas műszerfalbetéteken is.

Az ABT egyedi hímzésű sportülésekkel ruházta fel a különleges Audit, az utasoldali frontlégzsák alatt pedig egy alumínium táblán tüntették fel a limitált példányszámra emlékeztető szériaszámot. A kocsi fényes fekete fényezését apró színes festékpöttyökkel próbálták feldobni, ami egy ilyen komoly járgány esetében kissé komikus hatást kelt.

Ami a motortuningot illeti, az RS6 alap 4.0 literes V8-as erőforrását 560-ról 730 lóerőre valamint 700-ról 920 Nm-re pumpálták. A kocsi végsebessége így 320 km/h-ra nőtt. Az extra kraft az áthangolt motorvezérlésnek, a speciálisan átalakított, rozsdamentes acélból készült kipufogórendszernek és a vadonatúj sportkatalizátornak köszönhető.

A német tunerek saját tervezésű állítható magasságú sportfutóművet szereltek az ingolstadt-i fenevadba, a 22 colos ABT DR felnikre pedig speciálisan az RS6-R-hez választott Dunlop sportgumik kerültek.